Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Scrisoare de la Moș Nicolae: un text emoționant pentru copiii de toate vârstele

Raluca Margean

În fiecare an îi scriem lui Moș Nicolae în speranța că el ne va aduce multe cadouri, în loc de nuielușa pe care deseori o merităm. Dar ce-ar fi dacă am primi noi o scrisoare de la Moș Nicolae? Ce mesaj ne-ar transmite moșul cel bătrân?

În cartea sa încântătoare A letter from Saint Nicholas („O scrisoare de la Moș Nicolae”), Jay Hornbacher a încercat să-și imagineze un astfel de mesaj, punându-se în pielea tânărului Nicholas. În acest fel, autorul a descoperit că mesajul și povestea lui Moș Nicolae sunt simple, dar pline de iubire și magie. Puteți asculta aici în întregime scrisoarea de la Moș Nicolae, citită chiar de autor. 

Povestea emoționantă a tânărului Nicholas

scrisoare de la mos nicolaie

Nicholas a fost băiatul unor creștini foarte bogați care au murit când el era mic. Văzându-se bogat de pe urma moștenirii averii părinților, Nicholas se simte trist, singur și fără niciun rost pe lume. El își dăruiește toată avuția oamenilor nevoiași, însă nici în aceste condiții nu reușește să-și găsească liniștea și mulțumirea sufletească.

Totuși, într-o noapte, Nicholas are parte de un vis care-i va schimba viața. Datorită acestui vis, el va porni într-o călătorie ciudată și magică în același timp, avându-l alături de Sebastian, un măgar plin de haruri nebănuite. Animalul îl conduce pe Nicholas într-o lume atemporală și-l face părtaș la minunea nașterii pruncului Iisus. În această călătorie, Nicholas își dă seama că iubirea este cel mai important lucru în viață, singurul care contează cu adevărat și că poate răspândi iubirea prin împărțirea de cadouri mici tuturor copiilor din lume. La finalul călătoriei, Nicholas își găsește menirea.

În Germania, copiii primesc în fiecare an scrisoare de la Moș Nicolae 

Începând cu anul 1966, satul Sf. Nikolaus im Warndt, Germania, are un birou poștal special, autorizat de Deutsche Post, cu un marcaj poștal special Sfântul Nicolae. Copiii transmit scrisori cu dorințele lor, iar Moș Nicolae le răspunde în fiecare an.

Oficiul poștal a emis o serie de cărți poștale, autocolante și alte lucruri imprimate cu Moș Nicolae, iar răspunsul la scrisorile copiilor este acum o parte a oficiului poștal. Moș Nicolae trimite răspunsurile sale pe foi tipizate, special concepute, având un design nou în fiecare an. Iată două exemple de scrisori transmise de Moș Nicolae copiilor din satul german.

Scrisoarea din 2009:

scrisoare de la Moș Nicolaie-model de scrisoare transmisa in Germania

Sursa foto: Oficiul Poștal Sfântul Nicolae

Salut! Scrisorile pe care mi le-ați trimis au fost foarte frumoase. Vă mulțumesc foarte mult pentru asta! Sunt întotdeauna fericit în această perioadă a anului, când se deschide Oficiul Poștal St. Nikolaus și primesc saci întregi plini cu scrisori de la copii din întreaga lume. Încep imediat să răspund la toate acele scrisori frumoase.

În fiecare zi când termin treaba, aprind un foc în șemineu și mă relaxez în balansoarul din lemn lângă foc. Atunci mă pot gândi la toate acele scrisori minunate pe care le primesc. Uneori, mă gândesc la vremurile vechi. De exemplu ziua în care am ajutat marinarii care erau în mare pericol. Sunt sigur că știi totul despre asta! Ce? Nu știi despre ce vorbesc? OK, permiteți-mi să vă povestesc:

Cu mult timp în urmă, o navă, încărcată cu o încărcătură bogată, naviga pe mare când, dintr-odată, a apărut o furtună foarte puternică. Pânzele au fost rupte, catargele erau stricate și nava era pe cale să se scufunde. Tot echipajul era îngrijorat, împreună cu experimentatul lor căpitan. Nimeni nu știa cum să rezolve această problemă și, în disperarea lor, marinarii i-au cerut ajutor Sfântului Nicolae. Acesta s-a arătat și i-a ajutat, dându-le curaj. Împreună au reparat pânzele și catargele. La scurt timp, marea s-a calmat și vântul puternic s-a oprit. Sfântul Nicolae nu se mai vedea.

Când nava a ajuns în sfârșit în siguranță în portul Myra, marinarii salvați s-au dus imediat la biserica locală, pentru a se ruga lui Dumnezeu și a-i mulțumi că a trimis ajutorul. Acolo, l-au văzut pe Sfântul Nicolae și au alergat la el să-i mulțumească. Dar el le-a răspuns: „Nu eu v-am salvat. Credința voastră și mila lui Dumnezeu v-au ajutat. Credeți în El și nu vi se va mai întâmpla niciun rău.” După aceea, marinarii l-au făcut pe Sfântul Nikolaus patronul lor.

Acum v-am spus destule din viața mea, e timpul să mă întorc la muncă. Au mai sosit alți saci la poștă. Trebuie să le sortez, să le răspund și atunci trebuie să-mi pun ștampila Nicolae foarte specială. Aveți grijă, de-abia aștept să-mi trimiteți o altă scrisoare anul viitor.”

Scrisoarea din 2013:

scrisoare de la Moș Nicolaie-model de scrisoare transmisa in Germania 2013

Sursa foto: Oficiul Poștal Sfântul Nicolae

„Brrr. E așa de frig afară. Zăpada e atât de mare, iar eu sunt în casă. Tocmai ce m-am întors dintr-o mică excursie din Franța unde m-am dus să-mi iau un mic dejun franțuzesc. Croasanți și baghete de pâine proaspete, cred că știți despre ce vorbesc. Miroase atât de bine. După cum știți, eu trăiesc într-un mic sătuc care se numește Sfântul Nicolae, care este foarte aproape de granița franceză și mi-e tare ușor să trec granița și să mă duc acolo la cumpărături, cu sania bineînțeles. Pe vremuri erau soldați care păzeau granița și îi verificau pe toți cei care treceau granița. Astăzi nu mai sunt soldați și e mult mai bine. E mult mai ușor acum pentru mine și poporul german să treacă granița și copiii în mod special se bucură de acest lucru pentru că pot să-și viziteze prietenii din Franța. Și pentru celelalte țări e la fel. Uite, la sfârșitul scrisorii mă vedeți pe mine cum traversez granița.

Acum e timpul pentru mic dejun și ciocolată caldă. Dintr-un moment în altul va veni poștașul cu alte scrisori de la voi. De-abia aștept să citesc scrisorile de la copiii din toată lumea. Primesc scrisori în fiecare zi și ieri am găsit scrisoarea ta printre celelalte. Mulțumesc că mi-ai scris, mi-a făcut mare plăcere.

Oh, cineva bate la ușă. Cred că e poștașul. Sunt curios cine mi-a mai scris de data asta.O să stau lângă șemineu și o să citesc toate scrisorile de la copiii mici și mari. Îți doresc sărbători fericite și un An Nou Fericit!” 

Surse foto: Amazon, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!