Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Vaslui către primarul comunei: "Nu vă voi dezamăgi"

Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Vaslui către primarul comunei: "Nu vă voi dezamăgi"

Cristina Gherghina

O fetiță din Vaslui a reușit să îl emoționeze pe primarul localității Șuletea. Din cauza epidemiei de coronavirus, fetița, la fel ca mulți alți copii din România, ar trebui să învețe online, însă acest lucru este imposibil din cauza situației financiare precare. Fata l-a rugat pe edil, prin intermediul unei scrisori, să îi asigure un smartphone pe care a promis că i-l va plăti din banii de alocație, potrivit agerpress.ro.

Primarul Ciprian Tamaș, profund emoționat de cuvintele fetiței, a posta scrisoarea pe pagina sa de Facebook. În scrisoare, copila spune că mai are încă alți șapte frați și că părinții săi nu își permit să îi cumpere aparatura necesară pentru cursurile online.

"Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. (...) Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!", a scris eleva, potrivit pozei postate de primar pe Facebook

Citeste si: Un medicament care tratează bolnavii de coronavirus se găsește acum și în România. Iată de ce este atât de lăudat!

scrisoare fetita vaslui

Sursă foto: Facebook 

Primarul din Șuletea a asigurat-o că îi va îndeplini dorința. Acesta a apelat la ajutorul prietenilor de pe Facebook și a mai anunțat că elevii care au deja un smartphone, dar nu beneficiază de internet, vor avea parte de Wi-Fi în anumite puncte din comună. 

"Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre. Pur şi simplu mi-au dat lacrimile. Am vorbit dimineaţă cu directorul şcolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie. Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online. Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat", a scris Ciprian Tamaș.

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
„Confruntarea”, a doua carte din seria „Metafora puterii”. Recenzia unei distopii pline de acțiune
„Confruntarea”, a doua carte din seria „Metafora puterii”. Recenzia unei distopii pline de acțiune
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.