Scrisoarea unei femei către mama vitregă a fiicei sale

Andra Radu

O jurnalistă din SUA a devenit celebră în toată lumea după ce a postat pe blogul său o scrisoare deschisă către actuala soţie a fostului ei soţ şi mama vitregă a fiicei sale. Vezi ce i-a spus femeia celei care i-a luat locul!

Femeie care scrie

„Pentru mama vitregă a fiicei mele...

Nu te-am vrut niciodată aici. Pur şi simplu nu ai făcut niciodată parte din planul meu. În timp ce creşteam şi mă gândeam la familia mea, nu te-am inclus. Nu am vrut ajutorul altei femei pentru a-mi creşte familia. Planul era ca familia mea să fie formată din mine, tata şi copiii noştri, tu nu apăreai. Mă îndoiesc că tu m-ai vrut în viaţa ta. Mă îndoiesc că ai plănuit să ai grijă de un copil pe care nu l-ai născut. Pun pariu că tu visai ca familia ta să te includă pe tine, tatăl şi copiii voştri, nu pe mine şi pe fiica mea. Aş paria chiar că, atunci când visai să devii mamă, te gândeai că se va întâmpla când vei da naştere unui copil, nu în ziua căsătoriei tale. Sunt aproape sigură că nu plănuiai să fiu acolo.

Dar Dumnezeu are planuri care le depăşesc pe ale noastre. Când familia mea s-a rupt pentru a forma alte două familii, am ştiut că tu vei apărea.

 

A photo posted by Candice Curry (@womenwithworth) on

În mintea mea erai o bestie îngrozitoare, iar fiica mea nu ar fi vrut să-i fii mamă vreodată! Speram să nu fii atrăgătoare şi m-am rugat ca fiica mea să nu te admire. Tatăl ei ar fi ştiut că s-ar fi mulţumit cu mai puţin. Răul s-a strecurat în sufletul meu, pentru că nu am vrut să recunosc faptul că o altă femeie ar putea fi mamă pentru fiica mea când eu nu i-aş fi aproape.

Apoi ai apărut.

Când te-am cunoscut, recunosc că nu erai ce aveam în minte şi un acces de gelozie m-a cutremurat. Ar fi trebuit să fii hidoasă, dar nu erai, erai nemaipomenit de frumoasă. Ar fi trebuit să fii o babă răutăcioasă, dar erai o femeie tânără şi dulce.

Planurile mele au fost date peste cap.

Mi-am dat seama, după privirea ta, că îţi era la fel de greu să mă cunoşti precum îmi era mie. Inima mea s-a topit instantaneu. Zâmbetul tău blând a fost de vină. Plănuiam să te urăsc din toată inima, de ce mi-ai stricat planurile?

Am vrut să te detest, dar mi-a fost imposibil şi în curând am devenit recunoscătoare pentru tine.

Ai acceptat-o pe fiica noastră de la început şi i-ai iubit necondiţionat pe ea şi pe tatăl ei, acesta este un adevărat cadou pentru noi. Ai inclus-o pe fiica noastră în tot ce faci şi ai făcut-o să se simtă iubită şi acceptată. Ai pus relaţia dintre ea şi tatăl ei mai presus de tine şi numai o femeie curajoasă şi puternică ar putea să facă asta cu graţie.

Am ştiut că, atunci când tatăl ei şi cu mine ne-am decis să trăim în case separate, vor fi momente când va avea nevoie de mine, mama ei, şi nu voi fi acolo. Sunt recunoscătoare că eşti acolo în locul meu. Sunt recunoscătoare că eşti blândă cu ea şi că nu ai respins-o niciodată. Are nevoie de o mamă acasă şi ai făcut o treabă nemaipomenită fiind acolo pentru ea.

Mi-ai respectat rolul de mamă de la început. Apreciez că te consulţi întotdeauna cu mine când nu ştii dacă ai luat cea mai bună decizie pentru ea. Ştiu că situaţia noastră este rară. Nu se întâmplă des ca o mamă şi o mamă vitregă să îşi trimită mesaje în care îşi reamintesc cât de mult se iubesc şi se respectă una pe alta. Eşti un dar!

Datorită ţie şi curajului tău de a fi mamă pentru fiica noastră, ea va fi o femeie mai bună. Va creşte cu mai multă dragoste decât şi-ar fi imaginat. Nu a fost alegerea ei să aibă doi părinţi divorţaţi şi, chiar dacă nu i-aş dori asta niciunui copil, sunt recunoscătoare că acum are patru părinţi care o iubesc şi o respectă. Este recunoscătoare pentru asta, deoarece aşa va înţelege că un eşec se poate transforma într-o binecuvântare.

Nu te văd ca pe o înlocuitoare când nu sunt eu acolo. Eşti mama ei atât când e cu tine, cât şi când e cu mine. Este nerăbdătoare să te sune şi să îţi spună poveştile ei când este la mine acasă, iar asta îmi face inima să bată mai tare, cu bucurie. Sunt plină de mândrie când o îmbrăţişezi şi o strângi la piept cu sinceritate şi dragoste de câte ori o vezi.

Femeie minunată, eşti rară! Dumnezeu să te binecuvânteze şi nu uita că te iubesc”, i-a scris femeia. Postarea a fost preluată de Huffington Post, dar şi de alte site-uri. Poţi citi aici şi scrisoarea unei femei pentru amanta soţului ei.

Articolul urmator Scrisoarea emoționantă a Fridei Kahlo către soțul ei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.