Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Semne de pe corp care îţi trădează emoţiile

Marţi, 04.04.2017

În comportamentul unui om, limbajul nonverbal este cel mai sugestiv. Uneori, deşi încercăm din toate răsputerile să ne ascundem unele trăiri, sunt momente când emoţiile ne dau de gol.

Uite cum ne trădează corpul în funcţie de ceea ce simţim!

femeie furioasa

Atunci când simţim furie

Atunci când suntem furioşi, gâtul şi faţa ni se înroşesc. Avem o mimică prin care ne vine să sărim la gâtul cuiva, cu pumnii încleştaţi. Ne aplecăm corpul şi invadăm spaţiul celorlalte persoane. Suntem încordaţi şi transmitem o stare de agresivitate pe care, oricât am încerca, n-o putem ascunde. Vrem să ne scoatem în evidenţă puterea fizică pe care o avem, ca să avem control asupra situaţiei.

Atunci când simţim teamă, nervozitate sau anxietate

Corpul ne trădează şi când ne este teamă, suntem nervoşi sau avem un moment de anxietate. În astfel de momente, transpirăm, avem o faţă palidă, ni se usucă gura sau evităm privirea celeilalte persoane. Buzele ne tremură, nu mai vorbim coerent şi tonul nostru scade sau creşte în intensitate. Vocea ne tremură şi ni se ridică în mod vizibil tensiunea. Respiraţia este greoaie şi avem un comportament defensiv, parcă apărându-ne de ceva. Stresul ni se citeşte pe chip şi avem tendinţa de „luptă sau fugi”.

femeie anxioasa

Atunci când simţim tristeţe

Când viaţa ne pune faţă în faţă cu momente triste, corpul ne este aplecat, ne tremură buzele, avem lacrimi în ochi şi tonul vocii este unul monoton, lipsit de viaţă.

Atunci când simţim ruşine

O altă emoţie vizibilă este rușinea, când ne simţim vinovaţi pentru ceva. Gâtul şi faţa sunt roşii, ne uităm în jos şi facem tot felul de grimase, zâmbim fals ca să ne acoperim emoţiile şi schimbăm subiectul.

Atunci când suntem surprinși

Surpriza apare în contextul în care ceva neaşteptat se întâmplă. Avem sprâncenele ridicate, deschidem gura şi facem un pas în spate.

femeie surprinsa

Atunci când simţim fericire

Una dintre emoţiile pe care am vrea să le experimentăm mereu este fericirea. În acele clipe, tot corpul este relaxat, suntem degajaţi în comportament, zâmbim, inclusiv cu ochii, şi suntem deschişi la tot ce se întâmplă în exterior. Râdem şi vorbim mult, suntem sociabili şi abordăm tot felul de subiecte provocatoare despre care, în mod normal, ne-ar fi greu să vorbim.

Corpul se mişcă uşor, avem chef de dansat, de iubit, de a încerca experienţe noi.

Inteligenţa emoţională a corpului nostru este mai puternică decât intenţia minţii de a ascunde trăirile pe care le avem. Soluţia cea mai la îndemână pentru noi este acceptarea a tot ce trăim, să ne asumăm faptele făcute sau gândurile pe care le avem.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!