Semnificația spirituală a lui februarie: o lună a purificării

Semnificația spirituală a lui februarie: o lună a purificării

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Februarie este considerată o lună a tranziției și a schimbărilor menite pentru a ne regăsi echilibrul. Este o perioadă în care primează stabilitatea și liniștea, bine-venită după agitația de Anul Nou.

Romanii credeau că februarie este luna purificării și a regăsirii de sine. Numele provine de la zeul etrusc "Februus" și este asociat cu ritualurile ce aveau loc cu ocazia sărbătorii "Lupercalia", dedicate fertilității, ce avea loc pe data de 15. luna februarie a primit numele actual după fondarea Imperiului Roman, în anul 27 î.Hr. 

Femeie citeste dintr-o carte

Semnificația spirituală a lunii februarie

Romanii dedicau o singură lună pe an purificării. Și tu ai putea aplica acest principiu acum, prin focusarea mai atentă asupra sănătății organismului tău. Poți începe cu un detox alimentar și un set de exerciții fizice care te vor ajuta să ai mai multă energie și vitalitate. După ce vei face aceste schimbări vei observa că vei fi învăluit de energie pozitivă și vei putea să îți duci la bun sfârșit toate planurile pe care ți le-ai propus pentru restul anului. 

Semnificația spirituală a lunii februarie are, de asemenea, legătură și cu numerologia. Această lună este asociată de experți cu numărul 2, ce reprezintă acțiunile unei persoane. Este o șansă extraordinară pentru ca oamenii să își facă ordine în viață și să să preocupe mai mult de sine, cu fapte centrate asupra propriei existențe. 

Citește și: Talismanele norocoase ale zodiilor: Ce bijuterie simbol trebuie să porți

Nu înseamnă că în această perioadă ar trebui să îi ignori complet pe cei din jur. Ar trebui să găsești o cale de a face o pauză pentru a te îngrijri și de a avea mai multe momente tu cu tine. Este timpul să încetinești motoarele, să te redescoperi și să afli care sunt dorințele tale cele mai profunde. Doar făcând aceste lucruri vei putea să îți limpezești mintea și să realizezi ce vrei să faci mai departe. Orice om are nevoie de o resetare fizică și emoțională pentru a putea fi capabil să își continue drumul pe care și l-a ales.

Simbolul lunii februarie: violetele

Violetele sunt printre singurele flori care înfloresc în timul sezonului rece. Sunt un simbol al speranței, iar acestea au fost folosite în ceremoniile antice ca talismane despre care se credea că alungau tristețea și depresia în timpul iernii. 

Totodată, parfumerii le-au folosit aroma de secole în realizarea parfumurilor, datorită notelor dulci și relaxante, ce oferă o stare de bine. Bucură-te de violete pentru că este "floarea-vedetă" acestei luni. O floare a speranței și a iubirii care te-ai putea inspira să faci multe schimbări în viața ta.

Surse articol: Cluber / Sunsigns / Wemystic

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Predicțiile numerologice pentru iulie 2023. Află dacă cifra destinului tău îți poartă noroc în această lună
Predicțiile numerologice pentru iulie 2023. Află dacă cifra destinului tău îți poartă noroc în această lună
Care este energia ta spirituală?
Incepe quiz
Care este energia ta spirituală?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.