Sfatul lui Florin Dumitrescu pentru români: „Nu mai mâncați ciorbe în cârciumi!"

Sfatul lui Florin Dumitrescu pentru români: „Nu mai mâncați ciorbe în cârciumi!"

Anca Marcus

Chef-ul Florin Dumitrescu a dezvăluit că evită să mănânce ciorbă în restaurante din cauza lipsei de încredere în ingredientele folosite. Dar asta nu este tot!

Descoperă sfaturile lui Florin Dumitrescu pentru o masă reușită în oraș și misterele din spatele meniurilor de la „cârciumi”.

Florin Dumitrescu, cunoscut pentru prezența sa carismatică în emisiunea „Chefi la cuțite," a dezvăluit recent câteva secrete din lumea gastronomiei care pot face diferența între o masă excelentă și o experiență mai puțin plăcută în restaurantele din oraș.

Ciorba, delicioasă, dar periculoasă

Unul dintre cele mai surprinzătoare sfaturi oferite de Florin Dumitrescu este legat de ciorbele servite în cârciumi.

Chef-ul a mărturisit că evită să comande ciorbe în restaurante din cauza lipsei de încredere în ingredientele folosite.

El a subliniat că, adesea, se utilizează baze pentru preparate culinare care conțin substanțe chimice, iar ospătarii pot să mintă atunci când sunt întrebați despre lista de ingrediente.

În majoritatea cazurilor, ciorba servită în restaurante conține „vegeta". Acesta este un condiment obținut dintr-o combinație de sare și potențiatori de arome, și este adesea utilizat pentru a intensifica gustul mâncărurilor. Consecința? Inflamații și probleme stomacale recurente.

Castron de ciorba pe un platou de lemn cu pâine și bacon

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă.

Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea.

E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a menționat ex-juratul de la Chefi la Cuțite. 

Nu lua tot ce-ți recomandă ospătarul

Vedeta ne mai învață să fim atenți atunci când alegem localul. De ce? Ei bine, Florin Dumitrescu ne sugerează să nu intrăm în restaurantele care sunt mai pustii decât un deșert în mijlocul verii.

Dimpotrivă, ar trebui să alegem localurile care sunt pline de viață și aglomerate, pentru că acolo se întâmplă magia în bucătărie.

Dar sfaturile nu se opresc aici! Chef-ul nostru preferat ne dă și un pont prețios privind carnea acoperită cu sos. 

Acesta ne avertizează că atunci când vedem o porție generoasă de carne însoțită de o cantitate dubioasă de sos, ar trebui să fim precauți.

Poate fi un semn că preparatul a fost gătit într-un mod nu tocmai corect, iar ospătarii încearcă să ascundă acest fapt. 

Și nu uitați, să nu luați recomandarea ospătarului ca atare. De ce? Pentru că întotdeauna există un motiv în spatele acelei oferte.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri.

Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi?

Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât.

Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, spune Florin Dumitrescu.

Uneori, preparatul respectiv este pe cale să expire, iar restaurantul încearcă să-l vândă cât mai repede pentru a evita pierderile.

Cheful Florin Dumitrescu a împărtășit mai multe taine ale bucătăriei în podcastul lui George Buhnici.

Așadar, Florin Dumitrescu ne-a arătat că mâncarea nu este doar despre gust, ci și despre a face alegeri înțelepte pentru sănătatea noastră.

Deci, data viitoare când ieșiți la masă în oraș, poate că veți privi meniul cu mai multă atenție.

Află totul despre frumoasa familie a lui chef Florin Dumitrescu

Surse foto: instagram.com, Pexels.com

Surse articol: ziare.com, fanatik.com, playtech.ro

Articolul urmator
O femeie de 28 de ani s-a îndrăgostit nebunește de un bărbat de 70 de ani. "Mă iubește și mă respectă, e cel mai bun bărbat" 
O femeie de 28 de ani s-a îndrăgostit nebunește de un bărbat de 70 de ani. "Mă iubește și mă respectă, e cel mai bun bărbat" 
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.