Singură pe lume: la 76 de ani, tanti Fica trăiește sub pragul de jos al sărăciei, cu o pensie de 15 lei

Singură pe lume: la 76 de ani, tanti Fica trăiește sub pragul de jos al sărăciei, cu o pensie de 15 lei

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Viața a fost crudă cu tanti Fica, o femeie simplă în vârstă de aproximativ 78 de ani, ce locuiește într-o comună din județul Alba. Nu are copii, nepoți sau pe oricine altcineva în jurul ei, astfel că are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea șansa la un trai mai bun.

Tanti Fica, pe numele său Jurj Fica, locuiește singură în Băcăinți, județul Alba, mai exact la zece kilometri de centrul comunei, în satul Fântânele. Pe timpul iernii, femeia este nevoită se descurce singură în vârful de culme. Soțul său a decedat în urmă cu mai bine de șapte ani și i-a lăsat o pensie de urmaș în valoare de doar 15 lei.

Sursa foto: Facebook

Este singurul venit lunar pentru tanti Fica, iar vecinii povestesc că de multe ori nici poștașul nu urcă până la locuința femeii pentru a-i duce pensia. Pentru a ajunge la casa lui tanti Finca trebuie să urci 30 de minute, după ce ai ajuns la baza dealului cu ajutorul unei mașini performante. Tanti Fica este singură, înconjurată doar de animalele sale domestice.

Ajutor pentru tanti Fica

Un tânăr a împărtășit povestea tristă a femeii și a creat un grup de sprijin pe Facebook pentru tanti Fica. Ea are nevoie de alimente de bază în fiecare lună, de o sobă nouă, un telefon, dar și de bani pentru a plăti facturile. Satul Fântânele are doar patru locuitori, toți trecuți de vârsta de 60 de ani, ce sunt nevoiți să trăiască doar din creșterea animalelor și agricultură. Tanti Fica are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea avea acces la cele necesare traiului zilnic, să dăm și noi, din puținul nostru, orice bănuț în plus, orice colț de pâine în plus pe care îl avem poate fi singurul lucru de care poate să aibă parte tanti Fica sau unul din miile, milioanele de bătrâni care trăiesc în așa condiții inumane!

Surse articol: Antena 3 / Wowbiz.ro / Facebook

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Faceți cunoștință cu câinele care are cel mai lung bot din lume! A devenit vedeta patrupedă a internetului
Faceți cunoștință cu câinele care are cel mai lung bot din lume! A devenit vedeta patrupedă a internetului
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.