Studiu: bărbații cu chelie sunt mai atractivi

Studiu: bărbații cu chelie sunt mai atractivi

Diana Solomon

Spre ușurarea bărbaților care se confruntă cu chelie, un studiu recent a demonstrat că bărbații fără păr pe cap sunt percepuți ca fiind mult mai masculini, mai puternici și mai atractivi, spre deosebire de ceilalți, care se mândresc cu podoaba lor capilară bogată.

Albert Mannes, cercetător la Universitatea din Pennsylvania, a arătat în toate cele trei părți ale studiului pe care l-a condus că rezultatele sunt îmbucurătoare pentru bărbații cu chelie, deoarece aceștia sunt văzuți ca lideri, având în vedere au putere convingere, dar sunt de asemenea și mult mai impunători.

Întrebările pe care Mannes le-a adresat participanților la studiul despre bărbații cu chelie

  1. Bărbații cu chelie transmit autoritate și dorință de dominare?

Pentru a răspunde acestei întrebări, cercetătorul a prezentat participanților o varietate de imagini, în care aproximativ jumătate dintre acestea înfățișau bărbați cu chelie. Restul fotografiilor înfățișau bărbați ce aveau tunsori variate. În momentul în care participanții la studiu au indicat ce imagine le inspiră putere, influență și autoritate, Mannes a observat că bărbaților cu chelie li se acordau toate aceste atribute care sunt corelate cu dominarea.

  1. Sunt bărbații cu chelie persoane dominante sau doar această caracteristică a lor contribuie la o astfel de percepție?

Datorită legăturii care se face între acest simbol al bărbatului chel și testosteron, e complet rezonabil să îți pui întrebarea dacă bărbații fără păr sunt percepuți ca fiind mai puternici pentru că sunt într-adevăr așa sau inspiră pur și simplu un soi de autoritate care influențează oamenii din jurul lor. Pentru a verifica acest lucru, cercetătorul le-a arătat participanților la studiu fotografii cu bărbați cu părul lor natural, dar și fotografii cu aceiași bărbați al căror păr a fost eliminat în Photoshop. În mod interesant, subiecții au perceput bărbații în versiunea fără păr ca fiind nu doar dominanți, dar și puțin mai înalți și mai puternici.

  1. Este acest lucru un fenomen vizual? Este neapărat nevoie să vedem propriu-zis un bărbat cu chelie pentru ca acest efect să existe?

A treia parte a studiului s-a bazat pe descrierea bărbaților, nu pe fotografii. Surprinzător, chiar și atunci când participanții nu au văzut subiecții, tot au fost mai înclinați să creadă că bărbații fără păr emană mai multă masculinitate și sunt mai dominanți. De asemenea, aceștia au considerat că bărbații cu chelie au un potențial mai mare pentru a fi lideri.

Ținând cont de toate aceste rezultate, Mannes a sugerat, mai în glumă, mai în serios, că bărbații care se confruntă cu chelie ar trebui să renunțe să caute un tratament pentru creșterea sau îndesirea părului.

Tu ce părere ai? Sunt bărbații cu chelie mai atractivi sau mai impunători?

Articolul urmator
9 lucruri absolut interzise pentru femeile anilor '60 în SUA și care acum sunt la ordinea zilei
9 lucruri absolut interzise pentru femeile anilor '60 în SUA și care acum sunt la ordinea zilei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.