Studiu: Nivelul de inteligență ar putea fi măsurat din sânge

Studiu: Nivelul de inteligență ar putea fi măsurat din sânge

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Deși suntem obișnuiți să asociem inteligența cu testele caracterisitice, se pare că există și alte modalități prin care putem să măsurăm IQ-ul cuiva. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că inteligența poate fi măsurată cu ajutorul salivei, dar și al unei picături de sânge.

Mai exact, se pare că nivelul de inteligență este ascuns undeva în ADN, iar o analiză a acestuia poate să spună cât de inteligentă este o persoană. Vrei să afli mai multe despre rezultatele ultimelor cercetări? Află mai jos!

analize de sange

Iată cum se măsoară nivelul de inteligență din sânge!

În cel mai mare studiu efectuat vreodată pe bazele genetice ale inteligenței, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh și Universitatea Harvard au descoperit sute de noi gene care sunt direct legate de puterea minții unei persoane.

Studii anterioare au sugerat că aproximativ 50-75% din inteligența unei persoane este moștenită, iar restul provine din educația de acasă, de la școală și din experiența dobândită din anturaj. Aceste concluzii au fost trase după ce mai mulți gemeni identici cu același ADN au fost studiați. Astfel, au putut fi observate diferențele de IQ care nu sunt date de factorii genetici. Totuși, nimeni nu a știut în cazul acestor studii care sunt genele „inteligente”.

Cele mai noi studii, pe de altă parte, au fost efectuate pe un număr de aproximativ 240.000 de persoane, la care au fost descoperite aproximativ 538 de gene care sunt legate de inteligență. Cea mai surprinzătoare parte a acestor studii a fost faptul că cercetătorii au putut stabili inteligența cuiva doar bazându-se pe ADN.

ADN

Aceste descoperiri pot ajuta în viitor la diagnosticarea problemelor legate de abilitățile cognitive sau să le ofere copiilor posibilitatea de a primi o educație care să se plieze mai bine pe abilitățile acestora.

Doctorul David Hill de la Centre Ageing and Cognitive Epidemiology de la Universitatea din Edinburgh a declarat pentru telegraph.co.uk că „studiul a permis identificarea unui număr mare de gene legate de inteligență. De asemenea, am mai putut prezice și inteligența în anumite grupuri, doar studiind ADN-ul acelor persoane”.

Studiul a mai arătat că aceleași gene care influențează inteligența sunt legate și de procesele biologice, cum ar fi durata de viață.

celule rosii

Deși se știe faptul că persoanele inteligente trăiesc mai mult, se pare că acest lucru se datorează cauzelor sociale, așa cum este o educație bună, ceea ce permite un job mai bine plătit și, implicit, standarde mai mari de viață și posibilitatea de a avea o viață sănătoasă. Mai mult, noile cercetări sugerează că oamenii inteligenți sunt mai în formă.

Echipa de cercetători a mai aflat și că genele care sunt legate de puterea de rezolvare a problemelor au fost asociate cu procesul prin care neuronii poartă semnalele prin creier. Conform profesorului Ian Deary, cel care a condus acest studiu, se pare că atât mediul, cât și genele contribuie la diferențele pe care le observăm în inteligența unei persoane.

Așadar, nu mai ai nevoie de teste de inteligență pentru a afla care este IQ-ul tău. Un simplu test de sânge poate să îți indice cât de inteligentă ești!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Totul despre Apostolul Ioan și previziunile făcute de el în Apocalipsa Noului Testament: „Și marea s-a prefăcut în sânge ca de mort”
Totul despre Apostolul Ioan și previziunile făcute de el în Apocalipsa Noului Testament: „Și marea s-a prefăcut în sânge ca de mort”
Cat de inteligenta cred barbatii ca esti?
Incepe quiz
Cat de inteligenta cred barbatii ca esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.