Superstiții de Sfinții Constantin și Elena: ce nu trebuie să faci pe 21 mai!

Vineri, 20.05.2016
de Alexa Galgau

Pe 21 mai îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, datorită cărora creștinismul a fost acceptat. Odată cu ei sunt sărbatoriți toți cei care le poartă numele: Elena, Constantin, Eleonora, Ileana, Costică, Costin, Nuți, Lenuța etc. Pentru că este sărbătoare mare, e bine să știi care sunt superstițiile legate de această zi și ce nu este indicat să faci pe 21 mai, astfel încât să ții ghinionul departe de viața ta!

Iată câteva superstiții cunoscute de Sfinții Constantin și Elena!

Superstiții de Sfinții Constantin și Elena

Atât catolicii, cât și ortodocșii îi sărbătoresc pe Sfinții Constantin și Elena pe 21 mai și, referitor la această zi, există câteva superstiții de care trebuie să ții cont și tu dacă ești credincioasă:

1. Nu trebuie să te ocupi de treburi casnice, la fel ca în oricare altă zi de sărbătoare. Însă poți alunga spiritele rele cu tămâie și agheasmă.

2. Nu se lucrează pământul de Sfinții Constantin și Elena, pentru că se spune că păsările vor face pagube. Mai există și superstiția conform căreia tot ce este cultivat după această dată nu va prinde. Sărbătoarea populară este cea a păsărilor de pădure și se mai numește și Constantin Graur.

În această zi de sărbătoare, se obișnuiește ca unul dintre membrii familiei să ducă trei bujori, pâine și dulciuri la biserică, pentru ca întreaga familie să fie ferită de probleme de sănătate. Îți va purta mult noroc dacă vei cumpera pe 21 mai o icoană micuță care îi reprezintă pe cei doi Sfinți. Aceasta va ține departe dușmanii și pagubele, în special în ziua de sărbătoare, dar și în rest, dacă o porți la tine.

Nu există multe superstiții de Sfinții Constantin și Elena, așa că este ușor să reții ce nu trebuie să faci pe 21 mai!

Iată și câteva bijuterii pe care le poți oferi cadou de Sfinții Constantin și Elena, dar și câteva buchete de flori care vor aduce zâmbete pe buzele sărbătoritelor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!