Tehnica tangram: cum să-ţi înveţi copilul un joc educativ!

Tehnica tangram: cum să-ţi înveţi copilul un joc educativ!

Nicoleta Soare

Tehnica Tangram este un joc compus din şapte figuri geometrice, numite tanuri, care au diferite forme geometrice, respectiv două triunghiuri mari, un triunghi mijlociu, două triunghiuri mici, un pătrat şi un paralelogram. Toate acestea formează un pătrat mare şi pot fi folosite pentru a crea forme stilizate ale unor obiecte sau animale. 

Tehnica tangram reprezintă un joc educativ care poate fi învăţat cu uşurinţă, fiind o metodă distractivă de a petrece timpul liber împreună cu copilul tău, dar şi un prilej de a dezvolta creativitatea şi de a învăţa lucruri noi.

În ce constă tehnica tangram

 

Regulile sunt simple, trebuie doar să-ţi laşi imaginaţia să lucreze cu cele șapte piese care pot fi din lemn, hârtie sau carton. Formele au voie să se atingă, dar nu trebuie să se suprapună, le poţi aşeza cum doreşti, iar rezultatul poate fi uimitor: de la modele de flori, păsări, obiecte sau animale până la figuri abstracte sau chiar alfabetul.

De asemenea, prin utilizarea tehnicii tangram, îţi vei ajuta copilul să îşi dezvolte gândirea logică, percepţia și memoria vizuală, va reuşi să recunoască formele geometrice, iar împreună puteţi crea poveşti cu personaje realizate din tanuri.

Poți construi chiar și acasă aceste forme, de preferat din materiale colorate și mai rezistente. În felul acesta, îți ajuți copilul să învețe mai ușor, iar formele create vor fi mai atractive.

Ce părere ai despre tehnica tangram?

Surse foto: scritub.com, urbankid.ro, dreamstime.com, sameapk.com

Articolul urmator
De ce să aprinzi zilnic tămâie în casă. Află totul despre rășina cu efecte miraculoase
De ce să aprinzi zilnic tămâie în casă. Află totul despre rășina cu efecte miraculoase
Cum va arăta copilul tău?
Incepe quiz
Cum va arăta copilul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.