Top 10 seriale pe care trebuie să le vezi în 2019

Top 10 seriale pe care trebuie să le vezi în 2019

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Nu au fost niciodată mai multe de privit la televizor și nici mai multe modalități de vizionare. Problema constă în a le alege, dintr-o asemenea multitudine de oferte, pe cele care să-ți satisfacă în cea mai mare măsură preferințele și în găsirea rapidă a programului preferat.

Aici intră în joc clasamentele mereu actualizate ale celor mai bune emisiuni TV, pe care, de altfel, ne-am bazat când am alcătuit acest top 10 seriale din 2019. Spor la ales serialul preferat și... vizionare plăcută!

Cele mai bune seriale ale anului 2019

10. „A Discovery of Witches”/„Cartea pierdută a vrăjitoarelor”
(Sundance Now)

Cine joacă: Teresa Palmer, Matthew Goode

Despre ce este vorba: o vrăjitoare cu puteri latente și un vampir bătrân de mai multe sute de ani încearcă să dezlege o misterioasă lege secretă supranaturală care interzice speciilor lor să se îndrăgostească.

De ce îl recomandăm: bazându-se pe o serie de romane semnate de Deborah Harkness, „A Discovery of Witches” este o producție britanică interesantă, care propune mult mai mult decât ocazionale călătorii în timp, desfășurând un buchet clasic de intrigi, de vrăjitorii și... romantism.

Cui se adresează: fanilor „Outlander” și „Buffy the Vampire Slayer”.

9. „Russian Doll”/„Păpușa Rusească” (Netflix)

Cine joacă: Natasha Lyonne, Charlie Barnett

Despre ce este vorba: o tânără cinică din New York retrăiește aceeași zi la nesfârșit - ea continuă să moară și să se întoarcă la aceeași seară, la petrecerea dată în onoarea ei la a 36-a aniversare. Femeia încearcă să găsească o cale de ieșire din această buclă temporală ciudată.

De ce îl recomandăm: este o comedie neagră care merită urmărită. Ceea ce începe ca un episod plin de umor se transformă într-o meditație profundă și emoționantă asupra traumelor vieții.

Cui se adresează: fanilor filmelor gen „Groundhog Day” („Ziua cârtiței”) și „Sliding Doors”.

8. „Call My Agent!”/„Sunați-l pe agentul meu!” (Netflix)

Cine joacă: Camille Cottin, Thibault de Montalembert, Grégory Montel, Monica Bellucci, Isabelle Huppert, Jean Dujardin

Despre ce este vorba: agenții de talent dintr-o agenție franceză de succes, dar plină de turbulențe, fac tot ce le stă în puteri să nu lase ca problemele de la locul de muncă să le afecteze relațiile de afaceri cu actori și regizori.

De ce îl recomandăm: este o farsă franțuzească în cel mai bun sens al acestui termen. „Call My Agent!” a devenit în mod discret una dintre cele mai bune pick-upuri în limbi străine ale Netflix, derulându-se deja pe parcursul a trei sezoane.

Cui se adresează: fanilor seriilor de tip „The Bold Type” și „Extras”.

7. „Black Monday”/„Lunea Neagră” (Showtime)

Cine joacă: Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall, Paul Scheer

Despre ce este vorba: un „lup” de pe Wall Street angajeaza un analist naiv, care ia parte la un program ce a contribuit la prăbușirea celui mai mare sistem financiar din lume; luni, 19 octombrie 1987, este „lunea neagră”, cea mai dezastruoasă zi la bursa de pe piața de capital din istoria Wall Streetului.

De ce îl recomandăm: produsă de Seth Rogen (printre altele), această comedie de o jumătate de oră este interesantă, deopotrivă somptuoasă, într-un decor fastuos, și prea puțin corectă politic în zugrăvirea „erei Reagan”.

Cui se adresează: fanilor „Anchorman” și „Trading Places”.

6. „Chernobyl”/„Cernobîl” (HBO)

Cine joacă: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson

Despre ce este vorba: cel mai mare dezastru nuclear din istoria sovietică și consecințele lui distructive.

De ce îl recomandăm: scriitorul Craig Mazin a transformat una dintre cele mai devastatoare catastrofe provocate de om în istorie într-un film-dezastru hibrid de thriller-crime. În plus, sunt fantastice performanțele actoricești ale lui Harris, Skarsgård și Watson.

Cui se adresează: fanilor filmelor „28 Days Later” și „The Hunt for Red October”.

5. „OA” (Netflix)

Cine joacă: Brit Marling, Jason Isaacs

Despre ce este vorba: descoperirea de sine, obsesia și călătoriile interdimensionale.

De ce îl recomandăm: sezonul 2 este o revelație, transformând povestea captivantă din sezonul 1 într-o operă de artă care îți taie răsuflarea, de neuitat și care creează dependență. Niciodată nu te vei mai uita la o caracatiță cu aceiași ochi.

Cui se adresează: fanilor serialelor precum „Lost” și „Twin Peaks”.

4. „Killing Eve”/„Obsesia Evei” (BBC America)

Cine joacă: Sandra Oh, Jodie Comer

Despre ce este vorba: două femei - o agentă specială cam apatică și o ucigașă plătită – se joacă de-a șoarecele și pisica, într-o urmărire ce străbate întreaga Europă.

De ce îl recomandăm: al doilea sezon al adaptării jucăușe și inteligente a lui „Codename Villanelle”, realizată de Luke Jennings și care a devenit un adevărat hit la Globurile de Aur 2019, rămâne unul dintre cele mai ciudate și mai distractive filme de televiziune pe care le puteți viziona în anul acesta.

Cui se adresează: fanilor „Tăcerea mielilor” și „Fleabag”.

3. „Veep”/„Vicepreședinta” (HBO)

Cine joacă: Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale, Anna Chlumsky, Timothy C. Simons

Despre ce este vorba: un fost vicepreședinte și un președinte lipsit de griji și echipa sa de oameni incompetenți încearcă să se agațe de puterea politică.

De ce îl recomandăm: „Veep” a prezentat întotdeauna unele dintre cele mai inteligente și mai amuzante scenarii de televiziune, în timp ce continuă să satirizeze peisajul politic american. Dialogul ascuțit al creatorului lui Armando Iannucci a devenit mai tranșant sub regia lui David Mandel, iar viziunea privind politica dă naștere unor glume care ar permite ca o persoană obișnuită... să fie raportată pe Twitter.

Cui se adresează: fanilor „Loop” și „West Wing”.

2. „Barry” (HBO)

Cine joacă: Bill Hader, Anthony Carrigan, Henry Winkler

Despre ce este vorba: un criminal decide că adevărată lui chemare este actoria, dar se pare că nu prea poate trece la fapte.

De ce îl recomandăm: după un prim sezon captivant, cea de-a doua serie înscrie cu certitudine acest „Barry” drept una dintre cele mai bune și mai inventive seriale TV ale anului.

Cui se adresează: fanilor „Fargo” și „SNL”.

1. „Game of Thrones”/„Urzeala tronurilor” (HBO)

Cine joacă: Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau

Despre ce este vorba: mulți vor să se așeze pe Tronul de Fier și, pentru a o face, au ucis și vor mai ucide, probabil, o mulțime de alți oameni.

De ce îl recomandăm: este cel mai de succes și cel mai captivant serial TV al acestui deceniu, fără doar și poate. 

Cui se adresează: GOT?! Firește... tuturor!

Surse foto: Captura Youtube

Articolul urmator
Top 10 rezoluții pentru 2023 care te ajută să duci anul cu bine la capăt
Top 10 rezoluții pentru 2023 care te ajută să duci anul cu bine la capăt
Spune-ne ce gusturi ai la seriale și îţi spunem dacă îți întâlnești sufletul pereche anul acesta!
Incepe quiz
Spune-ne ce gusturi ai la seriale și îţi spunem dacă îți întâlnești sufletul pereche anul acesta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.