Top 3 schimbări în viaţă benefice pentru oricare dintre noi

Top 3 schimbări în viaţă benefice pentru oricare dintre noi

Andreea Constantin

Deşi nu ne dăm mereu seama, noi, oamenii, avem mai multă putere decât credem. Deseori, descoperim cu adevărat cât de puternici suntem atunci când nu avem de ales. Momentele cele mai dificile din viaţa noastră sunt, de cele mai multe ori, revelatoare.

Fiecare om este diferit, acesta fiind unul dintre lucrurile ce ne ajută să nu ne plictisim niciodată. Deşi avem de multe ori tendinţa de a crede că toţi oamenii sunt la fel, în special atunci când suntem dezamăgiţi, viaţa găseşte mereu o modalitate de a ne surprinde. 

Fie că facem parte din categoria celor cărora le plac schimbările, fie, din contră, preferăm să ştim mereu totul dinainte, există momente când nu prea avem de ales. Ori viaţa decide pentru noi şi trebuie să ne adaptăm, ori ne dorim noi să facem o schimbare semnificativă, situaţiile de răscruce nu ocolesc pe nimeni. 

Însă, de cele mai multe ori, oamenii afirmă că îşi doresc o schimbare, dar fără a face nimic concret în acest sens. Teama de a nu renunţa la zona de confort şi cea de necunoscut sunt principalele obstacole pe care le avem în cale şi pe care trebuie să le depăşim pentru a putea evolua. 

Iată care sunt câteva mici schimbări pe care le putem face atunci când simţim nevoia de a aduce ceva nou în viață:

Un parfum nou

Majoritatea dintre noi avem gusturi destul de clare în ceea ce priveşte parfumul preferat. Deoarece parfumul ne influenţează starea de spirit, atunci când dorim să facem o schimbare, putem începe cu achiziţionarea unuia nou. O nouă mireasmă, diferită de cele preferate până acum, va da naştere unei noi poveşti. Aflându-ne în sezonul rece, un parfum cu note de bază puternice, precum Versace Eros, poate fi un bun prim pas. Află mai multe detalii aici. Dat fiind faptul că un parfum are puterea de a ne binedispune sau a ne întări încrederea în propriile forţe, alegerea unui miros nou, diferit de cel pe care îl foloseam de obicei, este o schimbare benefică.

O schimbare de look

Deşi poate părea frivol, o schimbare semnificativă de look este ca un reset pentru creierul femeii. De obicei, atunci când vrem să ne facem ordine în viaţă, fie începem prin a face curăţenie și modificări în casă, fie apelăm la o schimbare de look. Putem schimba tunsoarea sau culoarea părului, acestea fiind modificările cu cel mai mare impact atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru. Jocurile de culori din păr şi forma acestuia ne oferă o doză mare de încredere în sine, motiv pentru care este trucul la care majoritatea oamenilor apelează atunci când trec printr-o perioadă grea. Indiferent că este vorba de o despărţire, un divorţ sau o schimbare în carieră, atunci când apare dorinţa de a renunţa la o parte din noi şi a ne reinventa, schimbările în legătură cu părul sunt primele la care apelăm. 

Schimbarea perspectivelor

Atunci când simţim că lucrurile nu sunt aşa cum ne-am dori în viaţa noastră, pe lângă constatări, avem nevoie să găsim răspunsuri. Indiferent de ce parte a vieţii dorim să schimbăm, personală, socială sau profesională, trebuie, mai întâi, să ne schimbăm modul de a gândi. Atingerea rezultatelor dorite implică, întâi de toate, cunoaşterea destinaţiei. Astfel, abia după aceea descoperim care sunt cu adevărat lucrurile care ne reţin din evoluţie. De cele mai multe ori, avem tendinţa de a le identifica doar pentru a putea plasa vina, însă ne lipseşte dorinţa de a face cu adevărat o transformare. 

Oricare ar fi hotărârea noastră, atunci când decidem să facem o schimbare, oricât de mică, trebuie să fim 100% implicaţi. Astfel, vom putea observa cum lucrurile se întâmplă cu o mai mare uşurinţă decât credeam, întreg universul oferindu-ne o mână de ajutor. 

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Părintele Vasile Ioana, lecția iubirii de Dumnezeu: „Nu există Dumnezeu care să pedepsească, noi l-am inventat!
Părintele Vasile Ioana, lecția iubirii de Dumnezeu: „Nu există Dumnezeu care să pedepsească, noi l-am inventat!
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.