Top cinci cele mai rele femei din istorie

Top cinci cele mai rele femei din istorie

Redactor Alexa Galgau

Există o expresie plină de adevăr: „Nici iadul nu cunoaşte furie mai mare decât cea a unei femei supărate.” Cei mai mulți bărbați au ajuns să înțeleagă prea bine această sintagmă, după ce au trăit pe pielea lor mânia unei femei, însă au existat în istorie personaje feminine care au depășit cu mult orice imaginație și au fost de-a dreptul diabolice, vărsând râuri de sânge și oripilând omenirea cu faptele lor malefice.

Află care au fost cele mai rele femei din istoria omenirii!

Cele mai rele femei din istorie

5. Irma Grese

În perioada nazistă și pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial, a ieșit la suprafață toată cruzimea anumitor oameni, care, copleșiți de putere, au distrus vieți și au comis crime fără nicio urmă de remușcare. Deși majoritatea figurilor proeminente din Germania Nazistă au fost masculine, au existat și câteva femei care s-au remarcat prin cruzime, iar Irma Grese a fost una dintre ele. Ea a fost supraveghetor în lagărele de concentrare naziste și a omorât nenumărați prizonieri evrei, recurgând și la tortură de o cruzime greu de imaginat. Când a fost executată, ea avea doar 22 de ani.

4. Fusako Shigenobu

O femeie cu un zâmbet atât de frumos a fost, până în anul 2000, cel mai căutat terorist din lume. Fusako Shingenobu a format Armata Roșie a Japoniei și a încercat să instaureze comunismul în țară, după care a devenit o teroristă temută în întreaga lume. Ea a orchestrat atacul terorist de la Ambasada Franței în 1974 și a asistat în 1960 la deturnarea unui avion. După zeci de ani de activitate sângeroasă, ea a fost prinsă în 2000 și, în martie 2006, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

3. Ilse Koch

La fel ca Irma Grese, Ilse Koch a fost soția unui oficial din partidul nazist și supraveghetoare în lagăre de concentrare, de o cruzime neobișnuită chiar și pentru cei aflați în această funcție. Sadismul ei a mers atât de departe, încât ea se afișa cu genți făcute din pielea prizonierilor, cu care se mândrea nespus. Mai mult, ea se plimba prin lagăr și alegea prizonieri cu tatuaje interesante sau cu semne neobișnuite pe piele, îi omora și apoi își confecționa lămpi și alte obiecte casnice din pielea lor. Condamnată la închisoare pe viață, ea s-a sinucis în 1967.

2. Vera Renczi

Una dintre cele mai rele femei din istorie a fost chiar o româncă și a devenit celebră din cauza celor 32 de crime pe care le-a comis cu arsenic. Născută în București, în 1903, Vera Renczi a fost o tânără cu un suflet zbuciumat și, încă de la 15 ani, a fugit de acasă pentru a practica prostituția. Prima ei căsnicie a fost curmată de gelozia ei ieșită din comun, vecină cu paranoia, care a determinat-o să își otrăvească soțul. A doua căsnicie s-a terminat în același mod sinistru, iar apoi amanții și iubiții Verei au continuat să „dispară” rând pe rând. Sfârșitul lanțului de crime a fost provocat de soția unuia dintre iubiții Verei, care a pus poliția pe urmele criminalei, conducând la arestarea ei. În subsolul Verei Renczi, polițiștii au descoperit 32 de sicrie căptușite cu zinc, în care se aflau trupurile descompuse ale foștilor soți/iubiți ai criminalei. De altfel, ea a recunoscut cu nonșalanță că îi plăcea uneori să stea pe un scaun în acea încăpere plină de cadavre.

1. Elizabeth Bathory

Denumită și „contesa sângeroasă”, Elizabeth Bathory (sau Erzebet Batori) a fost una dintre cele mai sângeroase figuri din istoria Ungariei. Provenită dintr-o familie de aristocrați din secolul al XVI-lea, Bathory s-a folosit de statutul său pentru a omorî cu sânge rece nu mai puțin de 650 de femei tinere. Pentru că era obsedată de tinerețe, ea avea ideea nestrămutată că timpul nu va mai lăsa semne pe chipul și pe trupul ei dacă se va îmbăia în sângele acestora. Cruzimea ei nu avea limite și le tortura pe tinerele fete, virgine provenite din pătura de jos a societății. Contesa sângeroasă a fost una dintre figurile istorice din care s-au inspirat poveștile cu vampiri, mai ales pentru că avea și obiceiul de a bea sângele victimelor sale.

Aceste femei rele din istorie sunt întruchipări ale sadismului și au comis crime mai odioase decât mulți bărbați.

Descoperă și un top al celor mai frumoase femei din istorie!

Articolul urmator
Totul despre Mănăstirea Prislop: istorie și program de vizitare
Totul despre Mănăstirea Prislop: istorie și program de vizitare
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.