Totul despre Meghan, ducesă de Sussex. Cum a ajuns de la actriță la membru al Familiei Regale

Totul despre Meghan, ducesă de Sussex. Cum a ajuns de la actriță la membru al Familiei Regale

Redactor Andreea Baluteanu

Puține personalități se pot lăuda că sunt la fel de faimoase, cu apariții la fel de disputate precum cele ale lui Meghan Markle. Actrița care nu cunoscuse celebritatea în meseria pe care și-a ales-o a devenit cunoscută la nivel mondial grație relației cu Prințul Harry. De la vedeta TV, la Meghan, Ducesa de Sussex a mai fost doar un pas, pe care activista și actrița l-a făcut inițial cu o ușurință de invidiat.

Deși este renumită la nivel mondial, sunt o mulțime de lucruri pe care nu le știm despre Meghan, Ducesa de Sussex, dar și despre actrița sau despre femeia care a furat inima unui prinț. Află toate aceste detalii din rândurile de mai jos.

Cine este Meghan, ducesa de Sussex?

E dificil să oferi un răspuns pe măsura unei asemenea întrebări. Pe lângă una dintre cele mai influente personalități din familia regală, cea care a provocat o adevărată schismă atunci când a renunțat la îndatoriri alături de soțul său, Meghan este și o actriță talentată, o activistă înfocată, precum și o soție și o mamă iubitoare.

meghan markle imbracata in palton alb alaturi de harry in costum albastru

Sursa foto: Instagram 

Rachel Meghan Markle s-a născut la 4 august 1981, la câteva zile după căsătoria de basm a părinților viitorului său soț, Diana și Prințul Charles. Încă de mică, fetița arăta instincte de schimbătoare de lumi; la numai 11 ani, Meghan scria companiei Procter & Gamble, cerând scoaterea de pe post a unei reclame cu specific discriminatoriu și, îți vine sau nu să crezi, brandul american chiar se conforma.

Profilând oportunitatea unui destin măreț, Meghan Markle urma cursurile școlii Hollywood Little Red Schoolhouse și pe ale școlii catolice Immaculate Heart High School. În 1999 era admisă la Northwestern University, o facultate din Illinois, ale cărei cursuri le-a absolvit cu o diplomă de licență cu dublă specializare, în teatru și studii internaționale.

Însă Meghan Markle nu s-a rezumat să își frecventeze cursurile și să se bucure de viața de studentă în tihnă, ci a fost mai mult decât activă pe tot cursul facultății. Viitoarea actriță încheia un internship la ambasada americană din Buenos Aires și primea o bursă de studii la Madrid. A avut și ambiții politice, dar nu a obținut calificativele necesare pentru a-și urma studiile în acest sens.

Cariera lui Meghan, ducesa de Sussex

După ce a realizat că nu poate face o carieră din politică, Meghan Markle se întorcea la prima sa dragoste, cinematografia. Platourile de filmare nu îi erau străine, tatăl său, Thomas Markle, lucrând în producția popularului serial american „Familia Bundy”.

meghan markle imbracata in negru sustine un interviu despre serialul suits

Însă succesul în film s-a lăsat așteptat. Viitoarea Meghan, Ducesă de Sussex punea acest fapt pe seama culorii pielii sale, argumentând că, fiind de rasă mixtă (mama sa Doria Ragland este afro-americană, iar tatăl, alb), nu reușea să obțină nici partiturile pentru populația de culoare, dar nici pentru cea albă.

Până la cel mai cunoscut rol al său, cel din serialul TV Suits, Meghan Markle bifa apariții în soap opera General Hospital, în Century City (2004), The War at Home (2006) și CSI: NY (2006). Între timp, se întreținea cu diverse joburi, precum caligrafia (ceea ce credem că i-a servit de minune atunci când semna scrisori regale) sau modelingul.

2011 pare să fie cel mai prolific an al său ca actriță. Semna pentru rolul lui Rachel Zane din serialul cu avocați Suits, partitură care avea să o facă cunoscută. Tot atunci juca și în Horrible Bosses, o comedie de succes unde îi avea ca parteneri de ecran pe Jennifer Aniston, Jason Bateman și Charlie Day.

Actrița a mai obținut și un rol episodic în serialul SF Fringe și a mai interpretat roluri minore în drama Remember Me, alături de conaționalul Prințului Harry, Robert Pattinson, sau în comedia Get Him to the Greek.

Cu o carieră dramatică în plină ascensiune, Meghan Markle își extindea influența și în online. Lansa astfel blogul de lifestyle The Tig în 2014, pe care a fost nevoită să îl închidă după ce s-a logodit cu Prințul Harry. Același destin urmau să îl aibă și conturile de social media: Meghan Ducesa de Sussex nu mai avea Instagram, iar contul comun, Sussex Royal, își cunoștea sfârșitul după ruptura finală din 2021.

De asemenea, frumoasa vedetă crea și două linii de fashion, inspirate atât de stilul său personal, dar și de ținutele purtate de personajul căruia îi dădea viață în Suits.

Însă Meghan Markle a devenit cu adevărat cunoscută odată cu relația cu Prințul Harry. Și deși poziția de membru cu îndatoriri superioare în familia regală nu pare să fie o mare bătaie de cap, aceasta presupune de fapt responsabilități serioase. Renunțând la cariera de actriță, Ducesa de Sussex se implica în acțiuni de caritate, conducând diverse organizații în numele Reginei și administrând și domeniul de Sussex.

Însă „munca de caritate” nu îi era străină. Puțini știu faptul că soția Prințului Harry activase în misiuni de caritate înainte de întâlnirea cu el, fiind, printre altele, consilier pentru organizația internațională One Young World.

Cariera lui Meghan Markle pare să înflorească însă pentru a doua oară după separarea de familia regală. Astfel, în 2020, Meghan și Harry au lansat Archewell Inc., o organizație americană non-profit, iar în luna septembrie a aceluiași an, cei doi soți au semnat un contract cu Netflix, urmând ca în decembrie să se alăture companiei Spotify unde urmau să lanseze propriile programe, debutând cu un podcast special de sărbători.

Meghan Markle se numără de asemenea printre investitorii companiei californiene producătoare de cafea Clevr Blends.

De ce a renunțat Meghan la îndatoririle de ducesa de Sussex?

O întrebare care a chinuit lumea întreagă și care iscă și acum confuzie este următoarea: de ce a renunțat Meghan, Ducesa de Sussex, la titlurile sale, și de ce a aruncat pe fereastră o viață de siguranță și de privilegii?

O ipoteză în acest sens a fost legată de dorința de celebritate a americancei. Gurile rele britanice insistau că Meghan Markle s-a născut să fie vedetă și că nu a suportat faptul că trebuia să împartă lumina reflectoarelor cu Kate Middleton și chiar să cedeze centrul atenției viitoarei regine. Aceste idei au fost alimentate și de interviul acordat de către foștii Duci lui Oprah Winfrey, ce a reprezentat o adevărată bombă mediatică.

Citește și: Tot ce am aflat din interviul lui Meghan și Harry cu Oprah: mărturisirile fără precedent făcute de cei doi sunt tulburătoare

Pe de altă parte, s-a adus în discuție și dorința lui Harry de a duce o viață liniștită, departe de ochii presei. Sunt și voci care pun accent pe atitudinea discriminatorie a familiei regale, ce nu privea cu ochi buni faptul că următorul membru al acesteia putea fi un copil de culoare. Inclusiv mărturisirile lui Markle din cadrul interviului acordat lui Oprah au alimentat aceste zvonuri, Ducesa afirmând că un membru al familiei regale și-a manifestat și grija cu privire la rasa copilului încă nenăscut. Deși nu a dat nume, ulterior s-a sugerat, în urma declarațiilor făcute de o sursă anonimă din familia regală, că Prințesa Anne a fost cea care a făcut aceste afirmații catalogate drept rasiste.

meghan markle il tine in brate pe archie, alaturi este printul harry

Cert este că nu putem spune cu siguranță care este motivul pentru care Meghan, Ducesa de Sussex, a renunțat la titlurile sale.

Și nu erau deloc puține titluri. După căsătoria cu Prințul Harry, Meghan devenea oficial o prințesă a Marii Britanii, ce urma să fie numită cu apelativul „Alteța Sa Regală”. Fosta actriță primea de asemenea titlurile de Contesă de Sussex (prima), Contesă de Dumbarton și Baroneasă Kilkeel.

Cea care părea să fi câștigat la loteria sorții dădea toate pronosticurile peste cap atunci când, în 2020, anunța, alături de soțul său, decizia de a se retrage din rolul de membri superiori ai familiei regale. Cuplul urma să părăsească Marea Britanie și să se mute în Canada, dar revenea și asupra acestei decizii, stabilindu-și reședința în California de Sud, regiunea natală a lui Meghan. Cei doi își declarau de asemenea dorința de a deveni independenți financiar și de a nu mai reprezenta casa regală, întreţinându-se pe cont propriu. Decizia avea valabilitate de un an, iar în martie 2021, Meghan și Harry anunțau că nu vor mai reveni ca membri cu îndatoriri regale.

Citește și: Liberi ca pasărea cerului! Regulile stricte ale Familiei Regale de care Harry și Meghan au scăpat de acum înainte

Cu toate acestea, pe hârtie cel puțin, Meghan și-a păstrat titlurile. Nu le va mai folosi însă public, Regina retrăgându-le titulatura de Alteță Regală. Harry și-a putut menține titlul de Prinț, cu care s-a născut, dar insistă să fie numit simplu, cu prenumele său. De asemenea, și Archie, dar și viitorii copii ai cuplului vor fi numiți Mountbatten-Windsor, fără niciunul dintre titlurile ce li s-ar fi cuvenit. Meghan nu mai are de asemenea permisiunea de a folosi prefixul de Ducesă.

Meghan, ducesa de Sussex, și copiii săi

În octombrie 2018, la câteva luni după căsătoria cu Prințul Harry, primeam vestea mult-așteptată: Meghan, Ducesa de Sussex, este însărcinată. Pe 6 mai 2019, protagonista articolul nostru de azi dădea naștere unui fiu, Archie Mountbatten-Windsor.

Însă Meghan nu a fost scutită de suferință, iar în iulie 2020 suferea un avort spontan. Dar ziua de 14 februarie 2021 venea cu o altă surpriză plăcută: vedeta era însărcinată pentru a doua oară, sexul bebelușului fiind dezvăluit în interviul acordat lui Oprah. O fetiță urma să bucure fostul cuplu regal, iar Regina se declara „încântată” de veste.

Meghan, Ducesa de Sussex, și familia sa

Meghan Markle nu a avut neapărat parte de o copilărie model. Părinții săi, Doria și Thomas, divorțau pe când fiica lor avea doar 6 ani. Pe parcursul timpului, Meghan s-a înstrăinat de tatăl său, dar și de frații vitregi, Samantha și Thomas Markle Jr, cu care întreține o relație tensionată, punctată de declarații incendiare și atacuri în presă.

Fosta Ducesă este însă extrem de apropiată de mama sa, un instructor de yoga.

Până la mariajul cu Prințul Harry, nici viața amoroasă a actriței nu a fost mai împlinită. Începea o relație de lungă durată cu producătorul de film Trevor Engelson în 2004, iar cei doi își legau destinele în 2011, urmând să divorțeze însă doi ani mai târziu. Meghan Markle se îndrăgostea apoi de bucătarul chef Cory Vitiello de care se despărțea în 2016.

Urma fastuoasa logodnă cu Prințul cel tânăr al Marii Britanii, din 2017, anunțată chiar de către tatăl acestuia, Prințul Charles, pe 27 noiembrie. Vestea era primită cu bucurie, opinia publică jubilând în fața prezenței unei persoane de rasă mixtă în casa regală, deși existau și critici, Markle fiind numită o actriță oportunistă în căutarea marelui rol al carierei, cel de prințesă.

meghan markle in rochie de mireasa pe treptele catedralei sfantul gheorghe alaturi de printul harry

Suntem sigure că ai urmărit ca și noi, cu sufletul la gură, cununia dintre Meghan și Harry, transmisă live de la Capela St George's a Castelului Windsor, din mai 2018. Ceea ce părea a fi o poveste cu prinți și prințese se sfârșea brusc însă în 2020.

Indiferent de titlurile cu care se mândrește, Meghan Markle rămâne o prințesă care și-a urmat glasul inimii și care sfidează o instituție de secole. Tu te numeri printre fanii săi?

Surse foto: Getty/Guliver, Instagram

Articolul urmator
Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei
Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei
Ce membru al familiei Addams esti?
Incepe quiz
Ce membru al familiei Addams esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.