Nu Skin

Trucul prin care îți golești memoria telefonului

Alexa Galgau

Câți dintre noi nu au trecut prin momente de cumpănă cu telefonul din cauza lipsei de memorie? Parcă exact atunci când ți-e lumea mai dragă primești temuta atenționare că a rămas fără capacitate de stocare! În acele momente, trebuie să știi un truc pentru a goli memoria telefonului, astfel încât să nu mai fii nevoită să îți ștergi frecvent pozele sau muzica preferată.

Din fericire, există o metodă simplă de a face acest lucru, atât dacă ai iPhone, cât și dacă ai un telefon cu Android. Află cum să faci spațiu pe telefon cu ajutorul câtorva comenzi simple!

 

Cum să faci loc în memoria telefonului

Cum să eliberezi memoria unui iPhone

Nu trebuie să fii un geniu ca să golești memoria unui iPhone. Trebuie doar să înveți un truc foarte simplu, care te va ajuta să golești memoria cache din telefon. Rolul acestei memorii este de a stoca diverse instrucțiuni și informații, astfel încât aplicațiile să ruleze mai rapid pe viitor. Este foarte utilă funcția, dar uneori memoria cache poate să ocupe foarte mult spațiu pe telefon, așa că nu este rău să o golești din când în când.

Ca să faci acest lucru la iPhone, trebuie să mergi în „Setări”/„Settings”, să selectezi subsecțiunea „General”, apoi „Storage&iCloud”. Aici poți putea vedea câtă memorie mai ai pe telefon.

După aceea, mergi în magazinul virtual cu iTunes și alege un film foarte lung (de exemplu, „Stăpânul inelelor” sau ceva asemănător) - acesta va ocupa foarte mult spațiu pe telefon. Apasă de două ori pe butonul „Rent”. Imediat vei primi un mesaj care îți va spune că nu ai suficient spațiu pe telefon pentru a stoca filmul respectiv.

Mai departe, dacă te întorci la setări, în secțiunea care îți arată câtă memorie mai ai, vei observa că acum ai mult mai multă decât înainte. Explicația este că telefonul golește automat memoria cache și alte date care nu îi folosesc pentru a-i face loc filmului respectiv.

Cum să eliberezi memoria telefonului cu Android

Este simplu ca „bună-ziua” să eliberezi memoria telefonului tău cu Android. Nu trebuie decât să mergi în setări, să accesezi subsecțiunea „Storage” și apoi „Internal Storage”. Îți va apărea o listă cu toate elementele care ocupă memorie în telefonul tău, iar printre acestea se află și memoria cache. Dacă apeși pe ea, îți va apărea opțiunea de ștergere, iar astfel vei avea parte de mai multă memorie internă pe telefon.

Indiferent câte astfel de trucuri ai în mânecă, la un moment dat, memoria telefonului tău va fi plină, mai ales dacă nu faci ordine printre poze, muzică si alte fișiere. Îți recomandăm să transferi fișierele pe calculator și să nu le păstrezi pe toate în telefon. Astfel, vei avea mai multă memorie pe telefon și vei face și un backup al fișierelor - aspect important dacă pierzi telefonul sau dacă acesta se strică.

Descoperă și cele mai bune aplicații smartphone pentru femei!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!