Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ucigașul invizibil: peste 25.000 de români morți într-un an!

Marţi, 30.10.2018
de Ana Munteanu

Agenția Europeană de Mediu (AEM) a publicat recent un raport extrem de îngrijorător pentru locuitorii Europei.

Femeie care masoara poluarea aerului

Conform datelor şi informaţiilor făcute publice pe data de 29 octombrie 2018, poluarea aerului depăşește în continuare limitele şi valorile stabilite în ghidurile Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentând un pericol pentru oameni și mediu totodată. Și asta în ciuda eforturilor susținute făcute de ONG-uri, corporații și persoane fizice totodată.

Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu, a decalrat următoarele: “Poluarea aerului e un inamic invizibil și trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a combate cauzele. În ceea ce privește poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai dăunătoare decât cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului și tind să se producă în orașe, aproape de oameni. De aceea, este atât de important ca Europa să își dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie și agricultură și pentru a investi în a le face mai ecologice și mai durabile”

Raportul de luni al AEM estimează că poluarea cu particule PM2,5 a cauzat 422.000 de decese premature în 41 de ţări europene în 2015, din care circa 391.000 au fost în cele 28 de state membre ale UE. Din acestea din urmă, 25.000 de morţi premature au survenit numai în România.

Planeta poluata

Cum era de așteptat, principalele surse de poluare a aerului sunt transportul rutier, emisiile provenite din agricultură, producţie de energie, industrie şi gospodăriile: "În ceea ce priveşte poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai dăunătoare decât cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului şi tind să se producă în oraşe, aproape de oameni. De aceea, este atât de important ca Europa să îşi dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie şi agricultură şi pentru a investi în a le face mai ecologice şi mai durabile".

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (29053 vizite)
  2. 7 moduri uimitoare prin care îngerii îți vorbesc în fiecare zi (16146 vizite)
  3. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (15819 vizite)
  4. O femeie ar trebui să aibă aceste 6 calități, pentru a face un bărbat să se îndrăgostească de ea (13810 vizite)
  5. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (10342 vizite)
  1. Cum s-a procedat în 2003 pentru oprirea epidemiei de SARS și ce trebuie să facă omenirea ca să scape de coronavirus (nota 4.9)
  2. Europenii să le urmeze exemplul, urgent! O româncă din China ne spune cum au reușit chinezii să treacă peste dezastru (nota 4.2)
  3. Lucian Mîndruță, mesaj emoționant către Patriarhul Daniel! Dacă îl ascultă, zeci de mii de vieți vor fi salvate! (nota 4.0)
  4. 7 moduri uimitoare prin care îngerii îți vorbesc în fiecare zi (nota 3.8)
  5. Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile (nota 3.7)
  1. Măsuri extreme în vremuri disperate: gestul neașteptat făcut de patronii unui magazin, după ce o femeie a tușit, în mod special, peste mâncare (0 comentarii)
  2. Stați în case! Închiderea zonelor roșii funcționează: niciun caz nou în Codogno, orășelul italian de unde s-a răspândit coronavirusul în Europa! (0 comentarii)
  3. Cât costă cel mai scump câine din lume și cum arată! (0 comentarii)
  4. Munca de acasă poate fi ușoară, chiar dacă ai copii! 5 sfaturi pentru a fi eficientă (0 comentarii)
  5. Sânge albastru: cine are această calitate și de ce (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!