Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Un joc de perspicacitate îți arată dacă ești genial. Tu l-ai rezolvat?

Alexa Galgau

Internetul este plin de tot felul de joculețe și teste de inteligență care ne ajută să ne cunoaștem mai bine în timp ce ne distrăm. În ultima vreme, au apărut pe rețelele de socializare mai multe jocuri de perspicacitate care au făcut înconjurul lumii virtuale și au „încins creierele” de pretutindeni. În vreme ce unii petrec minute bune gândindu-se la soluții și apoi renunță, alții nu se lasă păgubași și descoperă rezolvările cu orice preț.

Descoperă un joc de perspicacitate care a amuzat o lume întreagă și care îți dezvăluie dacă ești sau nu genială!

Provocarea zilei: un joc de perspicacitate genial

Dacă îți plac jocurile de perspicacitate, atunci cu siguranță te va intriga cel de mai jos, care a circulat intens pe rețelele de socializare. Este vorba despre o imagine în care trebuie să găsești smartphone-ul care este plasat pe acest covor cu model intricat:

Chiar și cei mai perspicace internauți au avut dificultăți în a găsi telefonul mobil. Pentru a-l detecta, trebuie să te uiți cu mare atenție la modelul covorului. Telefonul se află chiar lângă piciorul din dreapta al mesei: vei observa că patternul se schimbă și apar trei floricele diferite - acelea sunt, de fapt, o imagine de pe ecranul telefonului.

Alte jocuri de perspicacitate de pe internet

Unul dintre jocurile de perspicacitate care au încântat copiii și adulții deopotrivă este cel care te provoacă să găsești cuvintele dintr-o imagine. Acestea sunt atât de bine integrate în desenul respectiv, încât trebuie să te uiți cu mare atenție la el pentru a le detecta:

Cuvintele pe care trebuie să le găsești sunt: book, story, novel, page, read și words. Există multe astfel de jocuri pe rețelele de socializare cu care te poți distra!

Printre jocurile de perspicacitate cele mai populare, amintim de cele de calcul, la care cei mai mulți oameni se grăbesc:

În acest joc, nu trebuie doar să faci un calcul aritmetic, ci să te uiți cu atenție și la imagine. Rezolvarea este următoarea: mărul = 30/3 = 10; 8 banane = 8; 2 nuci de cocos = 2, iar rezultatul final este 1 (o singură nucă de cocos) + 10 (un măr) + 3 (trei banane) = 14. Cei mai mulți oameni nu observă de la început că se schimbă numărul de fructe și calculează greșit din acest motiv.

Mai departe îți prezentăm un joc de perspicacitate gândit pentru copii, dar care a dat mari bătăi de cap adulților de pretutindeni. Întrebarea este simplă: „Ce număr are spațiul de parcare în care se află mașina?”

Acest joculeț este dovada că mintea noastră caută uneori cele mai complicate soluții, dar nu este atentă la detaliile esențiale. Dacă te uiți cu atenție la poză, îți vei da seama că numerele pe care le citești trebuie, de fapt, inversate. Astfel, șirul devine: 86, ..., 88, 89, 90, 91, iar soluția este, evident, 87.

Ai reușit să rezolvi aceste jocuri de perspicacitate?

Vezi și dacă ești mai deșteaptă decât un copil și testează-ți IQ-ul!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!