5 teste de inteligenta haioase: tu ce IQ ai?

5 teste de inteligenta haioase: tu ce IQ ai?

Redactor Alexa Galgau

Inteligenta nu este probabil cel mai important lucru din lume, dar cu siguranta iti face viata mai usoara daca te bucuri de un nivel ridicat al ei. Sunt numeroase situatii din care iesi mult mai usor daca ai un IQ mare, pentru ca gasesti mai repede solutii si nu te dai batuta usor. 

Iti propunem sa te distrezi putin cu urmatoarele teste de inteligenta haioase, bazate pe intrebari capcana!

Teste de inteligenta haioase

Pentru a rezolva aceste teste de inteligenta haioase, nu este suficient sa fii inteligenta, ci trebuie sa fii si cat se poate de atenta. Iti spunem dinainte ca intrebarile sunt de logica si atentie in cea mai mare parte, asa ca nu iti recomandam sa le rezolvi atunci cand esti obosita sau foarte stresata, pentru ca sigur nu vei reusi sa obtii un punctaj prea mare. 

Testul #1:  acest test este unul care ne aduce aminte de orele de logica din liceu. Nu te grabi sa raspunzi, ci analizeaza bine variantele si pune pauza la videoclip daca ai nevoie de mai mult timp de gandire ori daca e nevoie sa traduci intrebarile in romana. Daca nu nimeresti toate cele cinci intrebari, nu te necaji, pentru ca nu sunt multi cei care reusesc!

Testul #2: intrebarile si raspunsurile la acest test haios de inteligenta sunt putin diferite de cele pe care le-ai intalnit pana acum. Ca sa raspunzi corect trebuie sa ai mintea deschisa si sa te folosesti de memorie si logica. Pentru fiecare raspuns, noteaza punctele pe care le obtii in functie de varianta aleasa. Nu exista raspunsuri corecte sau gresite, ci raspunsuri cu punctaj mai mare sau mai mic. 

Testul #3: noteaza numarul raspunsurilor corecte pe care le-ai dat la cele 10 intrebari din test. La sfarsit, ti se ofera o grila care iti va determina gradul de inteligenta. Desigur, rezultatul nu este unul absolut, pentru ca multi gresesc din cauza neatentiei. 

Testul #4: ti se vor pune 13 intrebari capcana, asa ca nu alege imediat raspunsul care ti se pare evident. Acest test este folosit de mai bine de 50 de ani pentru a testa inteligenta si logica. La fel ca in testul anterior, numarul de raspunsuri corecte iti va arata care sunt capacitatile tale cognitive.

Testul #5:  acest test este mai degraba unul care ne demonstreaza ca ne folosim de scurtaturi mentale si adesea avem de pierdut din aceasta cauza. Daca reusesti sa raspunzi corect, inseamna ca ai o minte analitica si deschisa la nou, care nu se lasa pacalita de iluzii optice. 

Ai reusit sa raspunzi corect la intrebarile din aceste teste haioase de inteligenta? Daca nu, nu te da batuta, ci rezolva si mai multe teste pentru a-ti imbunatati atentia!
Articolul urmator
Hipopion: cauze, simptome și tratament
Hipopion: cauze, simptome și tratament
Ce tip de inteligenta ai?
Incepe quiz
Ce tip de inteligenta ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.