Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Unde și de ce se oferă cadouri de 1 martie bărbaților? Iată 12 idei trăsnite care le vor plăcea

Andreea Baluteanu

Ce? Cadouri de 1 martie bărbaților? Dacă ai rămas cu gura căscată citind titlul articolului nostru, află că este cât se poate de adevărat! Deși prima zi calendaristică de primăvară pare să fie dedicată celor mai gingașe suflete, sunt zone ale țării în care tradiția e puțin diferită.

Când vine vorba de a dărui, noi suntem de părere că orice ocazie e minunată. Așa că azi îți recomandăm să mergi contra curentului și să oferi cadouri de 1 martie bărbaților importanți din viața ta. Noi îți spunem de unde am preluat ideea și îți dăm cele mai bune sugestii!

Cadouri de 1 martie bărbaților? De ce?

Dacă 1 martie îți răsună în cap cu clinchet de bijuterii sau note de parfum femeiesc, află că prima zi de primăvară nu e rezervată peste tot nouă. Veche de mai bine de 8000 de ani, tradiția de a dărui firele împletite cu alb și roșu reprezintă un talisman care aduce noroc și prosperitate.

martisor

Încă de la vechii daci, tradiția de a oferi mărțișoare era strâns legată de debutul anului agrar. La nivel simbolic, obiceiul reflecta însă dualitatea, surprinsă în dihotomia dintre roșu (feminin) și alb (masculin). Astfel, mărțișorul reflecta dublul din lume: viață-moarte, întuneric-lumină, vară-iarnă, masculin-feminin.

Prin urmare, numai ideea de dualitate ar trebui să ne pună pe gânduri: cum poți spune că mărțișorul trebuie dăruit doar femeilor, când el reflectă comuniunea? De aceea, cadourile de 1 martie pentru bărbați nu ar trebui deloc să ni se pară o idee bizară.

Unde se oferă în mod tradițional cadouri de 1 martie bărbaților

Suntem mândre să îți spunem că și pe teritoriul țării noastre se dăruiesc cadouri de 1 martie bărbaților. Este vorba despre clasicele mărțișoare, acompaniate de un dar simbolic sau nu.

De unde provine tradiția? Din Bucovina. Acest frumos și vechi obicei era legat de ideea de protecție. Pe timpuri, fetele obișnuiau să lege la mâna băieților necăsătoriți o ață albă cu roșu. Astfel, bărbații erau apărați de primejdiile ce puteau surveni atunci când mergeau la vânătoare sau la muncile agrare.

Dat fiind faptul că tradiția se desfășura cu precădere la începutul primăverii, ea s-a transformat în frumosul dar de Mărțișor. Și nu ar fi păcat să renunțăm la această moștenire tocmai acum?

cadou pentru barbat

12 cadouri amuzante de 1 martie pentru bărbați și băieți

E destul de probabil ca iubitul tău să nu primească tocmai cu zâmbetul pe buze un buchet de ghiocei și o brățară tip mărțișor, dar cu siguranță îl vor încânta ideile de cadouri de 1 martie pentru bărbați. Iată pe ce am miza noi!

Cană cu mesaj

Vrei un cadou amuzant pentru bărbați de 1 martie? Cumpără-i celui drag o cană cu mesaj funny! Așa te asiguri că se va prăpădi de râs (și se va gândi la tine) de fiecare dată când își bea cafeaua de dimineață.

cana amuzant

Sursa foto: Pinterest

Boxeri cu chipul tău

Sunt simplu de obținut și vor garanta hohote savuroase! Mergi la un centru de imprimare cu o pereche de boxeri simpli și asigură-te că de acest Mărțișor tu îl surprinzi pe el și nu invers!

boxeri pentru barbati

Sursa foto: Pinterest

O carte… altfel

Departe de noi ideea de a nu aprecia valoarea lecturii (știi cât de mult ne place să citim), dar suntem de părere că acest cadou de 1 martie pentru băieți e genial. Chiar dacă nu îl va folosi, tot merită să îi vezi expresia de pe chip atunci când i-l dăruiești.

cadou amzuant

Sursa foto: Pinterest

Dopuri de urechi trăsnite

În relația voastră totul e „altfel”? Tu ești cea care sforăie, iar el are probleme cu insomniile? Nu-i nimic, i se va topi toată supărarea când va da cu ochii de dopurile de urechi atât de amuzante din acest kit. Noi încă râdem!

Dopuri de urechi trăsnite

Sursa foto: Pinterest

Hârtie igienică pentru șezuturi nobile

Acest cadou de 1 martie e mai potrivit pentru un tată, un unchi sau un bunic care s-a pensionat de curând. Analogia dintre „retirement papers” (tr. red. documentele necesare pentru pensionare) și hârtia igienică va smulge hohote de râs.

Hârtie igienică amzuanta

Sursa foto: Pinterest

Pahare speciale

Acompaniază un set inedit de pahare cu o sticlă din băutura preferată a tipului pe care vrei să îl răsfeți și „te-ai scos” de acest 1 martie. Cu greu credem că va mai primi un cadou la fel de tare ca al tău.

Pahare speciale

Sursa foto: Pinterest

Cea mai tare pernă

Ai un gamer în familie? „Onorează” pasiunea sa pentru jocurile video cu o pernă care spune adevărul gol-goluț: că bărbatul sau băiatul în cauză va pune in prim-plan performanțele virtuale. Și odată ce accepți acest lucru, îți dai seama ce cadou frumos poate ieși de pe seama sa.

perna amuzanta

Sursa foto: Pinterest

Portchei

Renunță la modelele tradiționale și oferă-i de 1 martie un portchei cu un mesaj amuzant. Îl poți adopta pe cel din imaginea de mai jos (tr. red. „ești ticălosul meu preferat”) sau poți fi inventivă. Suntem sigure că imaginația nu te va lăsa la greu.

Portchei amuzant

Sursa foto: Pinterest

Semn de ușă

Dacă ai un fiu, iată un cadou perfect de 1 martie pentru băieți. Cu siguranță el îți va pregăti ceva special, așa că te poți amuza și tu (cu iubire) pe seama sa. Un semn de ușă care stipulează clar și răspicat „gaming in progress” (joc în desfășurare) se poate dovedi nu numai trăsnit, dar și de ajutor.

Semn de ușă

Sursa foto: Pinterest

Un șorț amuzant

În mediul online găsești o mulțime de astfel de cadouri de 1 martie pentru bărbați. Însă poți la fel de bine să imprimi mesajul tău de suflet pe un șorț clasic. Cine ți se va alătura acum cu drag și spor în bucătărie?

șorț amuzant

Sursa foto: Pinterest

Șosete funny

Asigură-te că îți pui „ștampila” pe el nu numai prin verighetă sau prin parfumul pe care i l-ai făcut cadou! „Acest tip are o iubită grozavă” e un mesaj sugestiv care le va transmite tuturor că e „luat”.

Șosete funny

Sursa foto: Pinterest

Tricou amuzant

Nu există limite la creativitate. Inspiră-te din mesajele care mustesc în spațiul online sau crează propriul text despre care știi că îl va da pe spate. Crede-ne, acest tricou va fi purtat până ce va ajunge fărâmițe-fărâmițe.

Tricou amuzant

Sursa foto: Pinterest

De 1 martie fii generoasă nu numai cu fetele tale dragi, dar și cu bărbații la care ții. Indiferent dacă ești sau nu suficient de norocoasă cât să trăiești în fermecătoarea Bucovina, ia cadouri de 1 martie pentru bărbați și dovedește-te la fel de ingenioasă ca în rândurile de mai sus!

Surse foto: iStock, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!