Nu Skin

Zece lucruri pe care ar trebui să le faci cât ești tânăr și neliniștit

Alexa Galgau

Tinerețea nu este un număr, ci o stare de spirit, este adevărat, dar sunt anumite lucruri de care te poți bucura mai mult atunci când ești la o vârstă încă fragedă. Tocmai acesta este și farmecul celor mai frumoși ani din viețile noastre: faptul că putem să avem parte de nenumărate experiențe și să învățăm din ele cât mai multe lucruri. Nu ar trebui să lași niciodată pofta de viață să se stingă, dar cu atât mai mult trebuie să profiți de micile aventuri pe care le poți avea în tinerețe. Totodată, este important să facem anumite lucruri când suntem tineri, pentru ca mai târziu să ne fie bine!

Descoperă care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci în special când ești tânăr și neliniștit!

Ce să faci când ești tânăr și neliniștit

Întotdeauna este mai bine să regreți ceva ce ai făcut decât ceva ce nu ai făcut. Regretele amare pe care le ai dacă nu ți-ai trăit viața așa cum ți-ai dorit te pot deprima mai mult decât îți imaginezi. Așadar, dacă ești tânără și neliniștită, iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci, ca să nu zici mai târziu că nu te-ai bucurat din plin de viață!

1. Călătorește cât poți de mult: este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine înainte să ai responsabilități foarte mari, precum întreținerea unei familii și creșterea copiilor. Cât ești „liberă”, trebuie să vezi cât mai mult din lume!

2. Învață o limbă străină: dacăînvățarea unei limbi noi în timpul școlii este o corvoadă și o obligație, mai târziu lucrurile se schimbă radical. Dacă înveți o limbă nouă de plăcere, nu neapărat pentru utilitatea ei, vei constata cât de bine îți face din toate punctele de vedere.

3. Mergi la concerte: micile plăceri ale vieții sunt cele care contează cel mai mult, pentru că sunt ușor de realizat. Nu mai amâna cumpărarea biletelor la concertul formației preferate, pentru că mai târziu vei fi cu atât mai puțin tentată să mergi. Du-te cât ești tânără și neliniștită și bucură-te de ieșire ca un copil!

4. Fii tu însăți: când ești tânăr și neliniștit, poți să fii tu însuți chiar dacă acest lucru înseamnă să nu te supui convențiilor sociale. Oamenii sunt mult mai toleranți cu tinerii și, dacă începi din timp să îți exprimi personalitatea, fără să te ascunzi în spatele măștilor și rolurilor, vei avea o viață mult mai liniștită și fericită. 

5. Fă-ți prieteni: cu cât înaintezi mai mult în vârstă, cu atât devine mai greu să legi legături ca înainte. Este aproape imposibil să mai ai parte de prietenii strânse, nebunatice, pline de aventuri mai târziu, pentru că vei constata că oamenii devin tot mai preocupați de familiile și de carierele lor. Așadar, profită de tinerețe și nu te izola, ci caută compania celorlalți. 

6. Fii activă din punct de vedere fizic: poate că la 20 de ani nu îți dai seama cât de important este să ai grijă de sănătatea ta, pentru că totul funcționează cum trebuie. Când te apropii de 30, începi să constați că organismul e puțin mai îndărătnic, iar acest lucru devine clar până în 40 de ani. Este cel mai bine să începi să ai grijă de corpul tău cât mai devreme, pentru că prevenția este mai bună decât tratarea. 

7. Învață să ai încredere în tine: tinerețea este plină de sentimente contradictorii și de multe ori negative, dar, dacă reușești să le depășești din timp, ele nu vor mai fi o problemă mai târziu. Nu te mai ghida după stereotipurile periculoase din societate și învață să te apreciezi așa cum ești: scundă, înaltă, slabă, plinuță, amuzantă, serioasă etc.

8. Învață, învață și iar învață: o altă problemă pe care o avem când suntem tineri este că nu înțelegem importanța studiului și consecințele alegerilor noastre din acest punct de vedere. Când ești tânăr și neliniștit poate fi greu să te urnești să înveți, dar ține minte că mai târziu vei regreta lipsa de interes pe care ai avut-o față de școală, pentru că, deși este un clișeu, cunoașterea înseamnă într-adevăr putere. 

9. Nu îți mai respinge părinții: dacă atunci când suntem mici nu ne putem dezlipi de părinți, mai târziu nu știm cum să ne îndepărtăm de ei, iar această fază poate să țină foarte mult, uneori chiar până când avem propriii copii. Chiar dacă nu te înțelegi bine cu ei, încearcă să înveți să îi apreciezi pentru ceea ce au făcut pentru tine și să le „ierți” neajunsurile. Și ei sunt doar oameni!

10. Dă-ți seama ce iubești să faci: nu te lăsa influențată de nimeni atunci când vine vorba de meseria ta. Când ești tânără și neliniștită, poți alege aproape orice, lumea este plină de oportunități. Deși nu se poate spune că vei „rata trenul” vreodată, va fi mult mai greu mai târziu să faci schimbările care te fac fericită. 

Dacă faci toate aceste lucruri când ești tânăr și neliniștit, mai târziu vei fi cu adevărat mulțumită de viața ta și, în definitiv, asta ne dorim cu toții.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!