Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică în secret, la o biserică ridicată chiar de tatăl lui

Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică în secret, la o biserică ridicată chiar de tatăl lui

Ramona Jurubita

Codin Maticiuc a emoționat pe toată lumea cu un mesaj pe care l-a publicat în mediul online. Pe data de 9 februarie 2023, și-a anunțat urmăritorii de pe Facebook și Instagram că a botezat-o pe fiica lui cea mică într-un cadru cu totul și cu totul special.

Evenimentul a avut loc în secret, în urmă cu doar câteva săptămâni și a avut dublă semnificație pentru familia actorului. Slujba de creștinare s-a ținut la biserica Sfântul Ilie din Titan, despre care Codin Maticiuc a dezvăluit un detaliu surprinzător. Se pare că lăcașul de cult a fost ridicat chiar de tatăl său. Nu-i așa că este cu adevărat special pentru o fetiță să fie botezată în biserica la construirea căreia a contribuit și bunicul ei?

Iată povestea acestui loc de care familia Maticiuc se simte extrem de legată:

„Botezul fetitei mele și minunea din Titan
Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.
Tatăl meu i-a îndeplinit această dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit.

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur sa ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schela, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la "termen de finalizare" era trecut "când o vrea Dumnezeu".
I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna "părintele Costescu". A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

Procesul de construcție a fost unul lung, iar afaceristul Ion Maticiuc a depus eforturi pentru a se asigura că biserica este făcută de cei mai pricepuți oameni.

„A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictorii pentru pereți.
Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomana. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu.”, a mai povestit Codin Maticiuc pe rețelele sociale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

Cine ar fi crezut că fostul „Crai de Dorobanți” este atât de sensibil când vine vorba de spiritualitate și de tot ce are strânsă legătură cu familia sa? Nu mai este un secret că are o slăbiciune pentru fiicele sale și pentru partenera sa, Ana Pandeli. Aceasta l-a făcut tată pentru prima dată în 2019 când a adus-o pe lume pe Smaranda, micuța ce poartă numele bunicii sale paterne. Apoi, în 2022 s-a născut și Ilinca, mezina familiei care a fost botezată în cadrul unei slujbe de mare încărcătură emoțională.

Ana Pandeli mai are un fiu, pe Dan, dintr-o relație anterioară, iar Codin Maticiuc îl iubește și pe el de parcă ar fi propriul copil.

Citește și: Totul despre botezul mezinului lui Laurențiu Reghecampf, Liam

Surse foto: Instagram

Surse articol: PlaytechSpynewsClick

Articolul urmator
Augustin Viziru este topit după fetița lui și îi face toate poftele. „De fiecare dată îi spun: 'mă tată, băieții nu se dau cu ojă'. Dar nu am cu cine să mă înțeleg”
Augustin Viziru este topit după fetița lui și îi face toate poftele. „De fiecare dată îi spun: 'mă tată, băieții nu se dau cu ojă'. Dar nu am cu cine să mă înțeleg”
Cine te invidiază în secret?
Incepe quiz
Cine te invidiază în secret?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.