Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Ne adaptăm, nu ne resemnăm! Dinescu își trimite lăutarii la livrări, de când coronavirusul i-a închise restaurantele. Unul dintre ei are 90 de ani!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Unul dintre oamenii greu loviți de restricțiile impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus care a lovit țara noastră este Mircea Dinescu. Toate cele trei surse de venituri ale acestuia au fost grav afectate, din cauza stării de urgență în care ne aflăm: Televiziunea Română, la care poetul are o emisiune, a sistat momentan toate colaborările pe care le are. Ziarul la care scrie are vânzări extrem, extrem de mici din cauză că oamenii nu mai ies, cum o făceau în mod normal, nestingheriți, la chioșcul de ziare din cartier să cumpere presa. Și, pe deasupra, restaurantele pe care le deține au fost închise, în urma deciziei făcută publică de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, potrivit căreia activitatea de servire și consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior este suspendată.

 

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

Cu toate acestea, om ingenios cum îl știm, Mircea Dinescu s-a regrupat și a găsit, de îndată, o soluție! Transformă activitatea de restaurant clasic într-una a unei firme de… catering! Nimic neobișnuit, până aici, multe restaurant s-au reprofilat astfel. Ce îl deosebește pe Mircea Dinescu delivery-man de ceilalți colegi din domeniu este faptul că, printre livratori, carismaticul poet a strecurat și… 2 lăutari!

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Dezvăluirea a fost făcută de colegii de la profit.ro - “Decizia Guvernului, pe fondul coronavirus, de a închide restaurantele și de a le permite să efectueze doar livrări, fără să mai fie acceptată servirea în local, îi determină pe proprietarii acestora să caute soluții. Poetul Mircea Dinescu, proprietarul a două restaurante, a decis acum să se reprofileze și să intre pe nișa de livrări. Cu un serviciu de catering care va include însă și lăutari, cu măști medicale. În această perioadă, TVR, post public de televiziune unde avea o emisiune, a tăiat toate colaborările, iar pentru bugetul poetului a fost doar una dintre cele trei lovituri, alături de închiderea restaurantului și de faptul că oamenii nu mai ies să cumpere ziare, iar tirajul săptămânalului la care scrie a scăzut drastic”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bucate alese la @politicasidelicateturipitesti1 #pitesti #restaurantepitesti #food #cozy #friendlyplace #lovelyplace

O postare distribuită de Mircea Dinescu (@mircea_dinescu) pe

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

Luat la întrebări de sursa mai sus menționată, Mircea Dinescu a declarat următoarele - "De săptămâna viitoare vreau să reîncep să gătesc, dar mâncarea nu va mai fi servită în restaurant, ci livrată la domiciliu. Toate mâncărurile vor fi preparate de mine, pentru că oricum n-am altceva de făcut, iar gătitul va fi o formă de terapie".

Faceți cunoștință cu "Gogu de la Poiana Mare" și "Gogu de la Calafat"

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gogu Iancu de la Poiana Mare #lautari #music #restaurant #pitesti #goodmusic

O postare distribuită de Mircea Dinescu (@mircea_dinescu) pe

Pâine și circ vrea poporul? Ei bine, de la Dinescu va primi un lăutar-curier, niște vin parfumat și o gâscă bine făcutăș a cuptor: "Am doi lăutari, Gogu de la Poiana Mare, de 90 de ani, și altul mai tânăr, Gogu de la Calafat. Îi testez permanent împotriva coronavirusului. Le pun măști și o să-i trimit la oameni acasă să le cânte, cu o damigeană de vin și o gâscă la cuptor. Încerc să transform temporar business-ul în catering, pentru că e singura soluție. În București, pentru că nu vorbim de zona rurală, nu prea mai sunt gospodinele de odinioară, care făceau toată ziua ciorbă și diverse alte mâncăruri".

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta