Prințul William va fi ultimul rege al Marii Britanii? Predicțiile care au șocat lumea

Prințul William va fi ultimul rege al Marii Britanii? Predicțiile care au șocat lumea

Alida Enache

Prințul William, care a devenit și Duce de Cornwall și Rothesay odată cu moartea regretatei Regine Elisabeta, ar putea fi ultimul monarh al Marii Britanii, după cum menționează un istoric al casei regale. Momentan, este vorba doar despre o predicție, pentru că nimeni nu poate spune încă dacă monarhia își va avea locul, în continuare, în lumea modernă.

Odată cu moartea Reginei Elisabeta din data de 8 septembrie 2022, fiul ei cel mare, Charles, a devenit rege și astfel linia de succesiune la tronul britanic a suferit câteva schimbări. Suverana a avut patru copii, opt nepoți și 12 strănepoți, iar cei care ar trebui să-i moștenească, în continuare, coroana sunt: regele Charles al III-lea (74 ani), Prințul William (40 ani) și Prințul George (9 ani).

Știm deja cu toții că fiul cel mare al reginei a ocupat deja tronul și a luat preluat frâiele Marii Britanii, însă ce se va întâmpla după moartea sa? Ei bine, în mod normal, Prințul William, care acum este și Prinț de Wales va deveni rege, iar soția sa, Kate Middleton (40 ani), va fi următoarea regină consoartă. Acest lucru chiar s-ar putea întâmpla în viitor, după cum menționează un istoric și expert regal, însă nu se știe faptul dacă fiul lor cel mare, Prințul George, va ajunge vreodată să ocupe tronul. Totuși, vorbim, până la urmă, despre o simplă presupunere.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by prince George (@hrh.princegeorgeofwales)

"Cred că este o predicție corectă, dar să spunem că nu aș paria pe ea.", spune autoarea și scriitoarea pasionată de istorie, Hilary Mantel, într-un interviu pentru The Times.

Ea își explică predicția menționând că nu se știe dacă monarhia își va mai avea locul într-o lume modernă, care, în fond, nu poate înțelege conceptul regalității.

"Este foarte greu să înțelegi conceptul din spatele monarhiei în lumea modernă, când oamenii sunt văzuți doar ca celebrități”, a mai adăugat ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by prince George (@hrh.princegeorgeofwales)

Cu toate astea, nu putem spune, cu certitudine, ce se va întâmpla în viitor. Acum, Regele Charles și Prințul de Wales lucrează din greu pentru a asigura o bună conducere a Regatului Unit. Cei doi chiar și-au îmbunătățit relația petrecând tot mai mult timp împreună datorită îndatoririlor regale care le-au revenit fiecăruia.

În plus de asta, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a împlinit 74 de ani în data de 14 noiembrie, devenind astfel cel mai în vârstă suveran încoronat din istoria Marii Britanii. De asemenea, el a preluat, în mod oficial, și rolul de Ranger, care datează din 1559. Acesta presupune îndrumarea şi supravegherea Rangerului adjunct şi a echipei sale în administrarea zilnică a uneia dintre cele mai vechi proprietăţi funciare din Marea Britanie. Tatăl actualului rege, Prinţul Philip, de asemenea, a deţinut acest titlul încă din anul 1952, atunci când Regina Elisabeta a fost încoronată.

Citește și: Lucruri despre Regele Charles al III-lea care ne vor permite să îl cunoaștem mai îndeaproape

Surse foto: Getty

Surse articol: Geo, Thenews, Goodto

Articolul urmator
Actorul Eugen Cristea se retrage din lumea artistică! O dezamăgire imensă l-a făcut să ia decizia tranșantă: „E prea mult pentru un singur om...”
Actorul Eugen Cristea se retrage din lumea artistică! O dezamăgire imensă l-a făcut să ia decizia tranșantă: „E prea mult pentru un singur om...”
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.