Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari pizza in 8 minute!

Invata sa prepari pizza in 8 minute!

Laura Adamache

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Invata sa prepari pizza in 8 minute!

Caracteristici

Daca nu sunteti vazute cum preparati aceasta pizza va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute. In Italia, pe timpul verii, cand sunt niste calduri ingrozitoare, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia asta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.

DSCF1023 []

DSCF1016 []

Ingrediente:

  • 450 gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie liofilizata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire asa ca o adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat o oarecare consistenta.

DSCF0929

Framantam pana obtinem o biluta elastica.

DSCF0931

O lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent. In cuptor ar fi perfect, in cazul meu pe dulap in bucatarie.

Dupa 2 ore aluatul e plin de basicute,

DSCF0975 []

Il impartiti in 5 bilute (sau mai multe in functie de largimea tigaii) si le intindeti pe fiecare CU MANA pe un plan de lucru (ideal ar fi lemnul pentru ca in contact cu lemnul glutinele confera aluatului elasticitate. E valabil pentru absolut orice tip de aluat. Deci alegeti lemnul in locul placilor marmorate sau a covoraselor gen tupperware de silicon).

Stiu ca ma repet dar nu folositi in nici un caz facaletul pentru intinsul foii. Preferati o pizza mai neregulata ca forma decat o pizza perfect rotunda dar fara gust care isi pierde elasticitatea in momentul in care se raceste.

Asa trebuie sa arate foaia de pizza intinsa:

DSCF0981 []

Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul mai mic (foc mediu spre mic). In momentul in care incep sa apara basicute,

DSCF0934

ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosii picant, bucatele de cascaval sau mozzarella si eu am pus niste suvite de sunca afumata.

Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit pizza este gata! 

DSCF0988 []

O scoatem pe un fund de lemn.

DSCF0997 []

Continuam sa coacem restul pizze-lor la fel ca pe prima.

Acum, capacul trebuie sa izoleze foarte bine tigaia pentru ca datorita aburului acumulat pizza noastra va avea suprafata elastica iar fundul crocant.

Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta). Dupa aceste 8 minute o sa va indragostiti de rezultat, garantez. Nimeni nu ar banui ca este coapta la tigaie.

DSCF1000 []

Si sectiuni:

DSCF1034 []

DSCF1045 []

Pofta buna!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/ 

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (330)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    vel (anonim)
    23 septembrie 2010 04:04

    super reteta!felicitari!

    silvia georgeta (anonim)
    22 iunie 2010 08:08

    aluatul trebuie sa astepti va recomand ceva foarte usor ,rapid,4-6 oua ,lapte/iaurt /apa /faina ,sare ..camtitatile se apreciaza cat de mare vrei PIZZA.,deci ca o clatita compozitia mai groasa ca o smantana,se pune in tava putin ulei ca la clatite ,se toarna compozitia dupa care se pun ingredientele ..salam,parizar,sunca,cascaval, rosii ,ardei etc. fie care umplutura dupa ce aveti in casa ,aluatul foarte repede si BUN,puteti pune si un praf de copt pentru a inlocui nr.oualelor...POFTA BUNA RAPID ..

    d.daniela27 (anonim)
    4 mai 2010 09:09

    Arata bine multumim pentru reteta

    ana (anonim)
    24 februarie 2010 01:01

    oare la microunde nu merge?

    emy (anonim)
    23 februarie 2010 23:11

    aluatul este exact ca la placinte foarte delicios nu m-am gandit niciodata sa fac pita in tigae buna idee ironia de ,,pizza de 8 minute si 2 ore pana faci aluatul,,

    elena_a_77 (anonim)
    23 februarie 2010 18:06

    Stiam despre chestia cu sarea si cu drojdia.Interesanta chestia cu contactul dintre faina si lemn;bine de retinut.Buna ideea cu coptul in tigaie.Arata foarte bine!Multumim pentru reteta!

    iulya (anonim)
    20 februarie 2010 22:10

    E super aceasta reteta si spre dejamagirea mea am citit-o chiar cu stomacul gol...Arata fooooarte bine!

    catalina (anonim)
    18 februarie 2010 13:01

    reteta ta este minunata...de mult cautam o reteta de pizza fara a necesita cuptorul ...azi o sa-mi incerc norokul si sper sa-mi iasa ca in imaginile prezentate de tine..!

    maria (anonim)
    18 februarie 2010 13:01

    deabia astept sa o fac copilul meu vrea chiar in momentul acesta dar numai ca o sa o fac de post

    camelia (anonim)
    18 februarie 2010 08:08

    Foarte buna idee! Am retinut si faptul ca sarea nu se impaca cu drojdia, apoi chestia cu lemnul si framantatul cu mana. Am invatat lucruri importante. Felicitari pentru reteta!

    consuela (anonim)
    18 februarie 2010 07:07

    Mi se pare minunata.Deja mi-a lasat gura apa!In mod sigur o sa folosesc si eu reteta.Mai astept si altele daca se poate va rog!

    Anima (anonim)
    18 februarie 2010 02:02

    si eu ma bucur mult ca publicati retetele Laurei, este foarte ingenioasa si totul iti lasa gura apa!

    LoReDaNa (anonim)
    16 februarie 2010 19:07

    O admir pe Laura Adamache gatesc des de la ea si are niste retete absolut delicioase. ma bucur ca retetele ei sunt postate si pe diva hair!Felicitari