Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de novac la cuptor cu sos alb

Cea mai buna reteta de novac la cuptor cu sos alb

Andreea Gluh, redactor

Pestele este un aliment sanatos, asa ca ar trebui sa il consumi periodic. Te-ai plictisit de gustul macroului, al somonului si al heringului? Noi iti propunem sa incerci ceva nou, cu totul deosebit: novacul preparat la cuptor. Acest peste are carnea dulce si gustoasa, asa ca toata familia il va savura cu placere, iar tu vei uita de tipurile de peste pe care le cumparai pana acum.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara cel mai bun novac la cuptor cu sos alb!

Novacul la cuptor - un deliciu pescaresc

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta sunt urmatoarele:

- 1 novac curatat de solzi;

- 6 linguri de unt;

- 200 gr de ciuperci, feliate;

- o ceapa mare, tocata;

- 150 gr de faina;

- 2 linguri de smantana pentru gatit;

- 1 pahar de vin alb sec;

- sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie;

- sare si piper dupa gust. 

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Taie novacul curatat de solzi in bucati, indepartand coada si capul, pe care nu le vei folosi in aceasta reteta. Totusi, le poti pastra pentru a face un delicios bors de peste. Apoi, condimenteaza bucatile de novac cu sare si piper si lasa-le cateva ore la frigider. Cand timpul a trecut, pune o lingura de unt intr-o tigaie si caleste ciupercile feliate si ceapa vreme de zece minute, pana cand observi ca s-au inmuiat putin si si-au schimbat usor culoarea. Intr-o alta tigaie, pune trei linguri de unt si trei linguri de faina si caleste-le vreme de un minut, pana cand amestecul capata o culoare aurie. Toarna putina apa si amesteca in continuu, lasand sa fiarba la foc mic, pana cand obtii un sos usor vascos. Acum este momentul sa adaugi zeama de lamaie, vinul alb si smantana pentru gatit. Omogenizeaza mixul, pune si ciupercile si ceapa calite anterior si mai lasa inca un minut la foc mic.

Da bucatile de peste prin faina ramasa, pune cele doua linguri de unt ramase intr-o tigaie si prajeste pestele cate doua minute pe fiecare parte. Apoi, pune novacul intr-o tava, toarna sosul pregatit anterior peste el si pune-l la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta delicioasa de novac la cuptor si cu siguranta vei primi laudele tuturor invitatilor la masa!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.