Un desavarsit aluat de pizza italian!

Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Italia ne-a incantat mereu cu rafinamentul sau gastronomic, cu muzica sa incantatoare si cu arta inegalabila. Dintre toate, nu cred ca exista un cuvant italienesc mai des folosit decat PIZZA (poate "paste" sau "bella" in momente de maxim romantism). Si cu o asemenea simfonie de arome si diversitate enorma de savoare, astazi iti prezint chiar baza gastronomiei italienesti: 

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010

Aluat de pizza italian autentic

Ingrediente:

o cana si jumatate de apa calduta
20 g drojdie normala (nu uscata)
3 si 3/4 cani de faina alba
o lingurita si jumatate de sare
un sfert de cana de ulei de masline (prefarabil extra-virgin)
o lingurita de usturoi

Preparare:

Sfarama drodjia in o cana si jumatate de apa calduta, amesteca si lasa deoparte. Amesteca faina si sarea intr-un bol. Adauga uleiul de masline si amestecul de apa si drojdie. Poti adauga si usturoiul acum. Framanta si amesteca pana cand obtii o bila de aluat. Continua sa framanti aluatul de o suprafata plata, presarata cu faina, intre 5-10 minute.

Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acopera si lasa sa creasca timp de 90 de minute -2 ore pana cand aluatul si-a dublat dimensiunile. Rastoarna-l pe suprafata de lucru si imparte aluatul in 2 (pentru 2 pizza mari) sau in 4 (pentru 4 pizza de o persoana).

Ruleaza fiecare sectiune si formeaza un cerc, aplatizeaza-l cu mana (nu folosi un sucitor) si pune-l pe o suprafata plata, acoperindu-l usor. Lasa sa creasca timp de 30 de minute. Cu mana, trage de aluat si da-i forma finala dorita. Italienii evita sa foloseasca un sucitor deoarece scoate aerul din aluat si astfel se pierde din consistenta si savoarea autentica a unui aluat de pizza italian.


Aceasta reteta de aluat de pizza italian mi-a fost impartasita de Giacomo, un Casanova italian care este convins ca poti cuceri orice femei cu toppingul si vinul ideal! Pe mine m-a cucerit ca vesnica admiratoare a deliciilor gastronomice italiene!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Cauti o provocare culinara? Reinterpreteaza aperitivele cu somon!
Incearca o mancare de spanac cu pui
O schimbare delicioasa in rutina culinara: prepara dovlecei la gratar

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Valentina Spanu
6 martie 2013 19:07

Cam cati mililitri are cana?

Ne găsești pe