Alivanca, reteta care intrece orice desert modern

Vineri, 07.08.2015

Cuprins

In multitudinea de retete moderne, ce promit deserturi care iti taie respiratia, uitam de delicatesele traditionale, care se dovedesc de multe ori a fi mult mai bune ca primele. Printre ele se numara si un desert demn de admiratia tuturor, provenit din regiunea Moldovei, si anume alivanca. Iata cum se pregateste aceasta placinta cu malai si cum poate fi ea servita pentru a-ti rasfata fiecare papila gustativa!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 07.08.2015
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 07.08.2015
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.08.2015

Ingrediente necesare pentru alivanca

- 100 g de malai;

- 50 g de faina;

- 350-400 g de branza de vaci;

- 4 oua;

- 100 g de smantana;

- 40 g de unt;

- un praf de sare;

Pentru servit

- zahar pudra (optional);

- smantana.

Cum prepari alivanca

Marunteste branza de vaci cu o furculita, apoi adauga peste ea galbenusurile, lasand albusurile deoparte deocamdata, faina, malaiul, smantana si untul aflat la temperatura camerei. Amesteca bine ingredientele pana obtii o compozitie omogena. Dupa aceea, bate albusurile cu putina sare pana se intareste usor spuma. Pune-le si pe ele peste compozitia preparata initial si amesteca din nou.

Asaza hartie de copt intr-o tava, apoi toarna compozitia de alivanca in ea si introdu-o in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor, timp de aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu. Dupa ce alivanca este gata, scoate tava din cuptor si las-o putin la racit, apoi taie placinta in bucati. Serveste desertul cat este cald cu smantana si putin zahar pudra (optional).

Alivanca este unul dintre cele mai bune deserturi traditionale, putand sa intreaca in gust chiar si retetele moderne. Trebuie sa il incerci si tu!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe