O sa iti placa acest desert: rulada cu fructe de vara
Cuprins
Daca vrei sa ii surprinzi placut pe cei dragi, dupa o masa copioasa, cu bucate deosebite, alege sa ii rasfeti cu o prajitura cremoasa, plina de bogatia fructelor: rulada cu fructe de vara!
Rulada cu fructe
Ingrediente:
Pentru aluat
3 oua mari
120g zahar
1 praf de sare
120g faina
Unt pentru tava
Pentru umplutura
150g frisca
½ lingurita vanilie macinata
75g branza de vaci
125g capsuni mici
1 piersica coapta sau o nectarina
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C, unge tava si tapeaza cu hartie de copt. Pentru aluat bate ouale cu zaharul si sarea intr-un vas pus la bain-marie. Jumatate din cantitatea de faina cerne-o deasupra si incorporeaza cu grija cu ajutorul unui tel. Cerne si restul de faina iar la sfarsit pune o lingurita de apa calduta si amesteca.
Intinde aluatul uniform in tava. Pune tava la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand aluatul s-a copt si a capatat o nuanta aurie. Rastoarna blatul pe o coala mare de hartie cerata si desprinde cu grija hartia cerata de pe partea de jos.
Decupeaza canturile crocante de pe marginea blatului si cresteaza pandispanul la o distanta de 2,5cm de la marginea mai scurta, astfel incat sa poti rula mai usor.
Ruleaza blatul pe latura mai scurta, nu prea strans, cu ajutorul hartiei. Lasa sa se raceasca pe un gratar pentru prajituri, cu inaditura in jos. Spala si curata capsunile, apoi taie-le in patru. Spala si nectarina sau piersica, injumatateste-o, indeparteaza samburele si taie fructul in felii.
Deruleaza pandispanul si indeparteaza hartia cerata. Bate frisca spuma, impreuna cu vanilia. Freaca branza de vaci pana obtii o crema si adauga la frisca. Intinde crema astfel obtinuta pe blat, lasand de jur-imprejur o margine de 1cm libera. Peste crema presara fructele si pastreaza cateva pentru ornat. Ruleaza blatul de pe latura mai lunga. Aseaza cu inaditura in jos, pe platou. Presara cu zahar pudra si orneaza. Rulada cu fructe este gata sa fie savurata!
Alte retete care te-ar putea interesa: Chec cu lamaie - savoare citrica intr-un blat pufos |