Tort în straturi cu unt și nuci pecan
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Calorii:
- 200
Cuprins
Caracteristici
Delicios, sănătos și foarte ușor de preparat - așa poate fi descris tortul cu unt și nuci pecan! Iată principalele ingrediente ale acestui desert fabulos! Dacă mai iei în considerare și faptul că e gata extrem de rapid, atunci nu mai ai motive pentru care să nu-l încerci!
Iată cum prepari cel mai bun tort cu unt și nuci pecan!
Ingrediente:
- 3 cești de nuci pecan sfărâmate
- un sfert de ceașcă de unt
- două căni de zahăr
- patru ouă
- trei cești de făină
- două lingurițe de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- o ceașcă de lapte
- două lingurițe de extract de vanilie
Vezi cum prepari cel mai bun tort cu nuci pecan și glazură de brânză!
Ingrediente pentru glazură:
- o cană de unt moale, topit
- două căni de zahăr farin
- o cană de lapte
- două lingurițe de extract de vanilie
Mod de preparare:
- Adaugă nucile pecan și un sfert de cană de unt într-o tavă de copt. Coace-le la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute sau până când observi că s-au prăjit.
- Într-un castron suficient de adânc, amestecă zahărul și untul rămas. Adaugă ouăle, unul câte unul, și amestecă-le foarte bine. Introdu făina, praful de copt, sarea și laptele și amestecă până când obții o compoziție omogenă. În final, se amestecă esența de vanilie și un sfert de cană de nuci pecan și se toarnă aluatul în trei tăvi rotunde, în mod egal. Lasă totul la copt circa 30 de minute.
- Amestecă untul și zahărul într-un vas. Adaugă lapte și vanilie și bate bine. Integrează în compoziție nucile pecan rămase. Toarnă această compoziție între straturile tortului, în mod egal, iar cu restul îmbracă tortul.
- Lasă tortul să se răcească cel puțin două ore înainte de a-l consuma.
Felicitări! Tocmai ai obținut un desert delicios și foarte ușor de preparat! Poftă bună!
Surse foto: iStock