3 retete de legume la gratar delicioase
Cuprins
- Rosiile aromate - printre cele mai bune legume la gratar
- Frigarui cu legume la gratar - o nebunie gastronomica
- Sandwich cu legume la gratar - o gustare simpla si satioasa
Legumele la gratar sunt delicioase in orice anotimp, insa sezonul estival cere cu ardoare cat mai multe retete de acest fel. Inspira-te din ideile noastre si pregateste cele mai gustoase preparate. Secretul consta in ingredientele pe care le presari deasupra legumelor. Vezi care sunt acestea!
Rosiile aromate - printre cele mai bune legume la gratar
Consumate simple sau ca garnitura la diferite preparate, rosiile facute pe gratar sunt extrem de delicioase si nu ar trebui sa-ti lipseasca de pe masa.
Ingrediente: 5 rosii, ulei de masline, cimbru, parmezan, cativa catei de usturoi, sare, piper.
Preparare Taie rosiile in jumatati, dupa care presara sare si piper pe ele. Pune usturoiul pisat, uleiul de masline si cimbrul proaspat intr-o tigaie. Lasa-le cateva minute pe foc, dupa care pune parmezan ras si da recipientul deoparte. Incinge gratarul si unge-l cu putin ulei. Pune legumele pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le 5 minute, pana observi ca sunt facute, apoi intoarce-le cu un cleste pe partea cealalta. Pune compozitia aromata cu usturoi si parmezan deasupra rosiilor si mai lasa-le cateva minute pe gratar. Poti sa folosesti acest mix aromat si pentru alte legume, insa este mult mai bun in combinatie cu rosii. |
|
Sursa foto: prouditaliancook.com |
Frigarui cu legume la gratar - o nebunie gastronomica
Daca nu iti place
sa consumi multe preparate din carne sau esti la dieta, poti oricand sa iti
pregatesti frigarui cu legume la gratar. Vei fi surprinsa cand le vei incerca.
Incearca reteta de mai jos!
Ingrediente: ardei grasi, ceapa rosie, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, boia, oregano, busuioc, pudra de usturoi.
Preparare
Aceasta reteta de legume la gratar poate fi personalizata in functie de preferintele tale sau de ce ingrediente ai la indemana.
Spala bine
legumele, apoi tamponeaza-le cu un prosop din hartie, pentru a inlatura excesul
de apa. Taie-le in bucati mari si introdu-le pe rand pe betele de frigarui. Unge-le
cu ulei de masline, apoi presara sare si piper proaspat macinat peste ele.
Amesteca cate o lingura din fiecare ingredient (boia, pudra de usturoi, oregano
si busuioc) intr-un bol, dupa care presara mixul peste legume, avand grija sa
ajunga peste tot. Pune frigaruile pe gratarul incins si lasa-le pana cand
observi ca devin usor crocante. Serveste-le imediat.
Sandwich cu legume la gratar - o gustare simpla si satioasa
Ai epuizat toate retetele de sandwich-uri pe care le pregatesti pentru scoala sau pentru locul de munca? Avem reteta perfecta pentru tine.
Ingrediente: 4 felii de paine, doua felii de vanata, doua felii de branza halloumi (specialitate cipriota preparata din lapte de oaie, de capra si de vaca, ce poate fi gatita pe gratar sau prajita), un ardei gras rosu, doua frunze de salata verde, o rosie, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
Preparare
Taie doua felii de vanata sau toata leguma si foloseste-le pe celelalte pentru alt preparat. Unge cele doua felii cu ulei, dupa care presara sare si piper pe ele. Prepara-le pe grill aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Pune pe gratar si ardeiul, feliile de paine si pe cele de branza halloumi. Dupa ce branza este gata, stropeste-o cu putin suc de lamaie. Decojeste ardeiul si curata-l de seminte. La final, asambleaza sandwichul asa cum iti doresti.
Incearca si tu aceste retete de legume la gratar de fiecare data cand ai pofta sau vrei sa-ti impresionezi familia sau prietenii.