O reteta exotica: calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale
Cand simti ca este momentul sa gatesti si o mancare cu mai putin ulei, mai racoritoare dar totusi destul de satioasa, iti propun sa prepari calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale. Este o mancare exotica ce nu presupune folosirea unei cantitati mari de ulei ca in cazul prajelilor. Mai mult decat atat, este o mancare din peste, iar pestele este o carne foarte usoara. Iar daca la reteta de calcan la gratar adaugi si lamaie sau portocale, obtii o mancare cu adevarat revigoranta.
Ingrediente:
2 calcani intregi
3-4 felii de lamaie
3-4 felii de portocale
Sare, piper
3-4 ramuri de cimbru
3-4 ramuri de patrunjel
Tarhon
Cum se prepara?
Pestele trebuie spalat si curatat foarte bine inainte de
a incepe sa fie umplut. Dupa ce l-ai curatat, umple fiecare dintre calcani cu
cate doua feliute de lamaie si doua de portocale, o ramurica sau doua de cimbru si
una sau doua de patrunjel. Acest lucru se apreciaza in functie de gustul
fiecaruia. Daca iti place ca aroma cimbrului sa se simta mai putenic, vei
folosi doua fire. Daca nu, una este de ajuns pentru putina aroma.
Peste peste
presara putina sare, piper si daca iti place, niste tarhon. Acestal este
foarte aromat deci trebuie sa ai grija sa nu scapi prea mult. Pune pestii pe
gratarul incins la foc mediu si ai grija sa ii rumenesti bine pe ambele parti. Cand
esti sigura ca pestii sunt patrunsi bine, serveste-i pe un platou alaturi de
cateva feliute de lamaie proaspata.
Iata o mancare deloc gretoasa. In plus, nu iti ia mult timp sa pregatesti calcan la gratar. Este momentul sa schimbi putin retetele de peste pe care le-ai tot pregatit pana acum. Si de ce sa nu incepi cu aceasta reteta de calcan la gratar?