Prepara friptura de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb
Iti place friptura de pui la gratar? Este foarte usor sa o prepari, iar eu te voi invata o reteta delicioasa de friptura de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb.
Ingrediente Pentru friptura ai nevoie de: 4 copane de pui Sare, piper Ulei Busuioc |
Pentru sos ai nevoie de: 50 grame de unt 1 lingura ulei de masline ½ ceapa tocata O conserva ciuperci taiate Sare, piper 2 cesti supa de pui 1 lingurita faina |
Condimenteaza copanele de pui se cu sare si piper. Presara si busuioc peste ele si pune-le pe gratar. Pentru a te asigura ca se va patrunde bine carnea, cresteaza putin copanele cu un cutit. Asa carnea se va patrunde mai bine si nu va ramane cruda in interior.
Cat timp puiul sta in cuptor, sau pe grill, prepara sosul de ciuperci cu vin alb. Intr-o tigaie se topeste o parte din unt care se amesteca apoi cu uleiul de masline. Adauga ceapa tocata, pe care las-o sa se caleasca putin. Cand ceapa prinde acea culoare aurie, presara putin piper si adauga vinul. Lasa ceapa in vin, pe foc, cateva minute. Adauga apoi supa de pui si las-o pe foc pana cand cantitatea de sos se reduce la o treime. Intr-un bol amesteca faina cu restul de unt si amesteca-le foarte bine. Adauga apoi compozitia in sos, amestecand in permanenta cu o lingura de lemn, pentru a nu se face cocoloase. Sosul va mai ramane pe foc pentru inca 5 minute, dupa care este gata sa fie servit cu friptura de pui la gratar.
Nu este deloc greu sa prepari o mancare savuroasa cu putine ingrediente. De cele mai multe ori, de la o mancare traditionala, poti face o adevarata delicatesa. Savureaza friptura ta de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb.
Alte articole care te-ar putea interesa: Invata o reteta noua de frigarui din fructe cu sos de prune O reteta speciala pentru tine: friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir |