Borcanele tale de sfecla rosie murata
Cuprins
Iti propun o reteta pentru o noua conserva care iti va imbogati camara pe timp de iarna si nu numai. Ce ai spune daca am pune impreuna la punct cateva borcane de sfecla rosie murata? Stii foarte bine ca sfecla este tamaduitoare pentru bolile ficatului si este si foarte gustoasa. Sunt foarte multe mancaruri pe care le poti savura cu o mica salata de sfecla rosie murata. Iata cate motive poti gasi sa incerci aceasta reteta de sfecla murata.
Cum se prepara sfecla rosie murata?
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru conservele tale de sfecla rosie murata:
- 5 kg sfecla rosie
- 500 ml otet
- 3 radacini de hrean
- 2 lingurita boabe piper
- 1 lingurita sare
- 2 lingurita boabe mustar
- 2 foi dafin
Salata de sfecla rosie murata poate fi combinata cu varza. De cele mai multe ori asa se serveste, deoarece combinatia de sfecla murata si varza face ca mancarea ta sa fie insotita de o salata pur si simplu savuroasa.
Scurt si la obiect: sfecla murata
Ai de urmat cativa pasi simpli pentru a pregati conservele de sfecla murata:
- spala sfecla foarte bine
- coace sfecla la cuptor pana se inmoaie
- taie sfecla felii pe care le vei aseza in borcane
- curata hreanul si aseaza-l alaturi de sfecla
- fierbe otetul cu sarea, piperul, boabele de mustar si foile de dafin
- toarna otetul peste hrean si sfecla
- acopera borcanele si tine-le la loc racoros.
Ce poate fi mai usor de atat?
Alte articole care te-ar putea interesa: Aluat fraged pentru o pasca delicioasa Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature |