Rețete delicioase
Înapoi la

Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature

Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature

Ana Maria Stroe

Daca nu esti cea mai mare fana a carnii de miel, nu este nicio problema. Doar pentru ca sunt Sarbatorile de Pasti nu inseamna ca nu poti varia meniul de pe masa ta. Iata o reteta de fripturica din carne de pui la cuptor cu cartofi nature. Vei vedea ca fripturica ta de pui la cuptor va fi mai sofiticata decat pare la prima vedere.

Fripturica din carne de pui la cuptor cu sos de vin

Nimic nu da o aroma mai buna unei fripturi decat un delicios sos de vin. De aceea iti propun sa preparam impreuna o fripturica din carne de pui la cuptor cu sos de vin alb.

Fripturica pui la cuptor

Ingrediente:

Un pui

O ceapa mare

Un pahar de vin alb

O crenguta de rozmarin

4-5 cartofi

100 gr de Kaiser

O legatura patrunjel

Foi de dafin

Sare, piper dupa gust

Suc de rosii

Puiul se spala foarte bine si se portioneaza in cazul in care nu vrei sa te complici in a prepara un pui intreg. Intr-o tava toarna putin ulei. Condimenteaza fiecare bucata de carne in parte cu sare si piper si pune-le in tava. Toarna in tava un pahar de apa si da tava la cuptor pana cand puiul se patrunde foarte bine.

Intre timp, intr-o tigaie pune la calit putina ceapa. Cand prinde acea culoare specific aurie, toarna putin suc de rosii si amesteca foarte bine. Adauga apoi vinul si crenguta de rozmarin si foile de dafin si lasa sosul sa dea in cateva clocote.

Cartofi nature pentru fripturica de pui la cuptor

Cat timp carnea sta la cuptor prepara si o garnitura delicioasa pentru fripturica ta de pui la cuptor. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi de marime medie. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa numai pana cand par a fi mai usor de patruns cu furculita. Scoate cartofii din apa si pune-i in tigaie langa pui atunci cand carnea este deja putin rumenita. Kaiserul se taie si el in feliute si se pune peste cartofi. Se da tava din nou la cuptor pana cand cartofii si puiul sunt patrunsi bine.

Cel mai bun pui este acela servit imediat ce a fost scos din cuptor. De aceea, pune o bucata de carne de pui pe un platou alaturi de cartofi nature, toarna sos peste ele si, inainte de a le servi, presara putin patrunjel tocat marunt. Nu este nevoie sa mananci doar carne de miel in Duminica de Pasti. Impresioneaza-ti familia cu fripturica de pui la cuptor cu cartofi nature.

Fripturica pui la cuptor

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Garnitura din legume amestecate perfecta pentru silueta ta

Oua umplute cu crema de branza

Invata sa prepari un aperitiv delicios: carnati in aluat

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.