Clasica reteta de penne bolognese
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
Cuprins
Caracteristici
Daca vrei sa prepari o reteta clasica de paste, trebuie sa incerci acum penne bolognese. Tot ce trebuie sa inveti este cum sa prepari sosul si vei putea aplica aceasta reteta pe orice fel de paste, nu doar pe penne.
Penne bolognese - clasic si actual!
Ingrediente necesare pentru penne bolognese:
- 400 gr penne
- 300 gr carne tocata
- doua cepe
- doi morcovi
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri pasta de rosii
- ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
- oregano
- 100 gr cascaval ras
Cum prepari penne bolognese?
Pasul 1:
Taie ceapa rondele si pune-o la calit in ulei. Peste ea pune morcovul ras si lasa-le cam 5 minute, apoi stinge-le cu 100 ml de apa.
Pasul 2:
Peste ceapa calita, adauga carnea si vinul si lasa la foc mic pana cand sosul scade la jumatate.
Pasul 3:
Pasta de rosii amestec-o cu usturoi zdrobit si pune-le peste carne. Amesteca bine si mai lasa-le 5 minute la foc. Condimenteaza-le cu sare, piper si oregano.
Pasul 4:
In acest timp, pennele se fierb in apa cu sare si putin ulei (sa nu se lipeasca pastele.) Cand sunt gata trece-le pe sub un jet de apa rece.
Pasul 5:
Pastele fierte pune-le intr-un castron mare si adauga sosul bolognese, amestecand bine.
Penne bolognese se servesc cu cascaval ras deasupra. Este bine sa fie servite calde, pentru ca vor avea un gust mult mai bun decat servite reci.
Alte retete care te-ar putea interesa: Gateste ceva nou: musaca de paste cu carne Musaca de cartofi piure si carne de vita Vrei ceva gustos si consistent? Incearca o musaca de carne si cartofi! |