Clasica reteta de penne bolognese

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Fierbere
Miercuri, 12.05.2010

Cuprins

Caracteristici

Daca vrei sa prepari o reteta clasica de paste, trebuie sa incerci acum penne bolognese. Tot ce trebuie sa inveti este cum sa prepari sosul si vei putea aplica aceasta reteta pe orice fel de paste, nu doar pe penne.

Penne bolognese - clasic si actual!

Ingrediente necesare pentru penne bolognese:

- 400 gr penne
- 300 gr carne tocata
- doua cepe
- doi morcovi
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri pasta de rosii
- ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
- oregano
- 100 gr cascaval ras

Cum prepari penne bolognese?

Pasul 1:
Taie ceapa rondele si pune-o la calit in ulei. Peste ea pune morcovul ras si lasa-le cam 5 minute, apoi stinge-le cu 100 ml de apa.

Pasul 2:
Peste ceapa calita, adauga carnea si vinul si lasa la foc mic pana cand sosul scade la jumatate.

Pasul 3:
Pasta de rosii amestec-o cu usturoi zdrobit si pune-le peste carne. Amesteca bine si mai lasa-le 5 minute la foc. Condimenteaza-le cu sare, piper si oregano.

Pasul 4:
In acest timp, pennele se fierb in apa cu sare si putin ulei (sa nu se lipeasca pastele.) Cand sunt gata trece-le pe sub un jet de apa rece.

Pasul 5:
Pastele fierte pune-le intr-un castron mare si adauga sosul bolognese, amestecand bine.

Penne bolognese se servesc cu cascaval ras deasupra. Este bine sa fie servite calde, pentru ca vor avea un gust mult mai bun decat servite reci.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Gateste ceva nou: musaca de paste cu carne

Musaca de cartofi piure si carne de vita

Vrei ceva gustos si consistent? Incearca o musaca de carne si cartofi! 

Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Alexys (anonim)
19 mai 2012 12:12

Imi poti da un sfat?Cum pot condimenta pastele fara sa adaug sare in apa in care fierb?Nu. nu am voie sare.

Ne găsești pe