Un preparat clasic: spaghete cu sos de rosii
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
- Fierbere
- Calorii:
- 200
Cuprins
- Spaghete cu sos de rosii - un preparat usor si gustos!
- Ingrediente pentru spaghete cu sos de rosii:
- Metoda de preparare spaghete cu sos de rosii:
Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
Daca vrei sa aprofundezi cunostiintele in prepararea spaghetelor trebuie totusi sa ai la baza niste retete foarte usoare si cunoscute. Prima lectie in prepararea spaghetelor este sa inveti sa faci spaghete cu sos de rosii.
Spaghete cu sos de rosii - un preparat usor si gustos!
Ingrediente pentru spaghete cu sos de rosii:
- o punga de spaghete
- 5 rosii (2 linguri pasta de tomate)
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- sare, piper, busuioc, oregano
Metoda de preparare spaghete cu sos de rosii:
- Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa conform timpului trecut pe ambalaj.
- Se curata rosiile de codite, se spala bine. In paralel, pune o oala cu apa la clocotit. Cand apa a dat in clocot, cufunda rosiile in oala si lasa-le pana cand coaja incepe sa se desprinda. Scoate rosiile din oala si pune-le la scurs.
- Dupa ce s-au scurs rosiile, taie-le cubulete.
- Curata ceapa si toac-o marunt, ca la tocanita.
- Uleiul de masline se pune la incins. In el se caleste ceapa tocata. Cand aceasta este calita bine se adauga rosiile taiate cubulete. Daca folosesti pasta de tomate o vei stinge cu putina apa.
- Se adauga usturoiul zdrobit si totul se lasa la foc mic cam 5-7 minute. La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc proaspat.
- Dupa ce ai scurs spaghetele bine, pune-le peste sosul pregatit si amesteca bine.
Acest preparat se serveste imediat ce a fost facut. Puteti rade in fiecare farfurie putin parmezan. Spaghetele isi pierd din aroma daca apuca sa se raceasca si vor fi mai uscate daca nu sunt consumate imediat.
Ca sa iti fie si mai usor, ne-am gandit sa-ti lasam mai jos si reteta filmata:
Daca esti indragostita de bucataria italiana, mai poti incerca si spaghete cu sos alb sau un delicios tiramisu cu fructe de padure, perfect pentru zilele mai calduroase.