Un preparat clasic: spaghete cu sos de rosii

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
Calorii:
200
Vineri, 15.05.2020

Cuprins

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 15.05.2020
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 15.05.2020
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 15.05.2020

Caracteristici

Daca vrei sa aprofundezi cunostiintele in prepararea spaghetelor trebuie totusi sa ai la baza niste retete foarte usoare si cunoscute. Prima lectie in prepararea spaghetelor este sa inveti sa faci spaghete cu sos de rosii.

Spaghete cu sos de rosii - un preparat usor si gustos!

Ingrediente pentru spaghete cu sos de rosii:

  • o punga de spaghete
  • 5 rosii (2 linguri pasta de tomate) 
  • 4 catei de usturoi 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 cepe
  • sare, piper, busuioc, oregano

Metoda de preparare spaghete cu sos de rosii:

  1. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa conform timpului trecut pe ambalaj.
  2. Se curata rosiile de codite, se spala bine. In paralel, pune o oala cu apa la clocotit. Cand apa a dat in clocot, cufunda rosiile in oala si lasa-le pana cand coaja incepe sa se desprinda. Scoate rosiile din oala si pune-le la scurs.
  3. Dupa ce s-au scurs rosiile, taie-le cubulete.
  4. Curata ceapa si toac-o marunt, ca la tocanita.
  5. Uleiul de masline se pune la incins. In el se caleste ceapa tocata. Cand aceasta este calita bine se adauga rosiile taiate cubulete. Daca folosesti pasta de tomate o vei stinge cu putina apa.
  6. Se adauga usturoiul zdrobit si totul se lasa la foc mic cam 5-7 minute. La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc proaspat. 
  7. Dupa ce ai scurs spaghetele bine, pune-le peste sosul pregatit si amesteca bine.

Acest preparat se serveste imediat ce a fost facut. Puteti rade in fiecare farfurie putin parmezan. Spaghetele isi pierd din aroma daca apuca sa se raceasca si vor fi mai uscate daca nu sunt consumate imediat.

Ca sa iti fie si mai usor, ne-am gandit sa-ti lasam mai jos si reteta filmata:

Daca esti indragostita de bucataria italiana, mai poti incerca si spaghete cu sos alb sau un delicios tiramisu cu fructe de padure, perfect pentru zilele mai calduroase.

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Valentina (anonim)
17 mai 2013 16:04

foarte gustoase

Lorand (anonim)
27 septembrie 2012 01:01

Multumesc:)

cosmina (anonim)
10 iulie 2012 17:05

Foarte bune spaghtele eram in pana de idei si nu stiam ce sa fac de mancare foarte rapid pentru ca este foarte cald si au iesit de minune spaghtele:x

peptine oana (anonim)
29 ianuarie 2012 18:06

hai

Carmen (anonim)
11 august 2011 16:04

Dupa cum se pare aceasta reteta este buna,practica si de folos!Spaghetele italienesti cum le face mama sunt totusi mai bune ,dar nu sunt in Romania.Va multumesc!

andreea (anonim)
16 iulie 2011 14:02

va multumesc mult pentru reteta eu trebuia sa pregatesc niste mancare pentru familia mea si mati ajutat mult

Ne găsești pe