Un rasfat delicios - salata de oua

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
400
Luni, 31.05.2010

Cuprins

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 31.05.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 31.05.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 31.05.2010

Caracteristici

Din cand in cand, imi permit cate un rasfat culinar. De cele mai multe ori aleg salata de oua pentru ca este o reteta delicioasa si usor de facut. Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi cei trei pasi propusi si vei avea parte de un gust savuros.

Salata de oua - trei pasi spre un gust desavarsit!

Ingrediente necesare pentru salata oua:
- 8 oua
- o ceapa
- 2 linguri de maioneza
- o lingura de mustar
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 100 gr de bacon
- o legatura de marar
- sare
- piper

Cum prepari salata oua?

Pasul 1:
Pune ouale la fiert in apa cu sare si lasa-le la foc mediu 10 minute din momentul in care apa clocoteste. Scoate-le, curata-le si taie-le cubulete.

Pasul 2:

Taie ceapa marunt si amestec-o cu mustarul. Peste mustar adauga maioneza, zeama de la lamaie si mararul.

Pasul 3:

Ouale si baconul taie-le fasii si pune-le intr-un castron. Peste, adauga sosul obtinut separat si amesteca. Ai grija sa amesteci in aceeasi parte ca sa nu zdobesti ouale. La sfarsit, condimenteaza dupa gust.

Salata de oua se serveste pe paine ca un sandwich, pe frunze de salata verde sau in ardei gras ca o umplutura. Ideal este ca imediat ce prepari salata de oua sa o pui minim 10 minute la rece.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Vitalitate si sanatate intr-o salata de legume

O alegere sanatoasa: salata de cruditati cu pui!

Cura de primavara - aer curat si salata de andive!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe