Drama. Pasiune. Arome. Acesta este un sos bearnez!

Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

S-a spus ca acest sos bearnez este chintesenta rafinamentului bucatariei europene, fara rival in exploziile culinare ale lumii...textura sa defineste milenii de conflict si suprematie, iar aroma...aroma sa povesteste de pasiunea pentru a conduce si a fi THE KING OF THE WORLD!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 26.05.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010

Sos bearnez / bearnais

Ingrediente:

- 3 linguri de otet alb
- 3 linguri de vin alb
- 10 boabe de piper zdrobite
- 2 linguri de ceapa rosie tocata marunt
- o lingura de tarhon tocat
- o lingura de apa
- 3 albusuri de ou
- o cana de unt nesarat, topit
- o lingura de patrunjel tocat foarte marunt
- sare, dupa gust
- piper negru proaspat macinat

Preparare:

Intr-un vas mai adanc, amesteca otetul, vinul, piperul boabe, ceapa si tarhonul. Da lichidul in clocot si apoi redu la o lingura de sos. Adauga o lingura de apa si lasa sa se raceasca.

Adauga albusurile de ou si bate-le la foc mic (preferabil la bain-marie), pana cand devin spumoase - cam 3-4 minute.

Amestecand continuu, adauga untul pana cand sosul se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper. Strecoara sosul si lasa deoparte. Garniseste cu frunze de patrunjel tocate marunt...

Arome imbinate perfect, o textura fina si omogena, picaturi din fiecare colt de Europa...toate definesc un inegalabil sos bearnez...

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Pozole: o mancare mexicana picanta, fierbinte si savuroasa
Un stifato delicios: mancarica de ceapa cu ciuperci de pe coasta Greciei!
Recomandata de bunica: o varianta savuroasa de mancarica de cartofi

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Cat de cuminte ai fost anul acesta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe