Un gust de nota 10: sos cu ciuperci

Luni, 10.05.2010

Cuprins

Nu stii ce sa mai adaugi fripturii pe care tocmai ai preparat-o? Incearca un sos cu ciuperci care va imbunatati gustul mancarii pe care o prepari fie ca e vorba de paste, friptura sau salata.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 10.05.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 10.05.2010

Sos cu ciuperci - gustul rafinat!

Ingrediente sos ciuperci:
- 300 gr de ciuperci
- 200 ml smantana
- 150 ml vin alb
- 100 ml apa
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc

Cum prepari sos ciuperci?

1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.

Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Prepara o mancarica cu ciuperci si cartofi

Delicatesa de post - Musaca de cartofi cu ciuperci

Simplu si delicios: Mancare de ciuperci cu smantana

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Ce nota primesti in pat?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
merydorr (anonim)
29 iunie 2013 11:11

bun la gust dar face rau la stomac ....

Ne găsești pe