Rețete delicioase
×
Înapoi la

Sos de unt - delicatesa frantuzeasca

Sos de unt - delicatesa frantuzeasca

Daca vrei ca mancarea ta sa aiba un strop din gustul perfect al mancarurilor frantuzesti trebuie sa inveti sa prepari sos de unt. Reteta este foarte usor de preparat si vei avea parte de un gust fin si delicat.

Sos de unt - savoare peste mancare

  Ingrediente necesare pentru sos de unt:
150 gr de unt
zeama de la o lamaie
patrunjel
sare
piper alb

Cum prepari un sos de unt perfect?

Pasul 1:
Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei.
Pasul 2:
Untul se fresca bine pana devine o pasta. In acest timp, se pune treptat zeama de la o lamaie.
Pasul 3:
Se condimenteaza cu piper alb si sare, dupa gust.
Pasul 4:
Se adauga patrunjel tocat si se amesteca pana compozitia devine omogena.

 

Acest sos de unt este ideal peste friptura la gratar sau la tava. Daca nu iti place sosul rece poti sa il pui in tigaie si sa il lasi pana devine lichid si sa il servesti fierbinte pente mancare.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Friptura de vita marinata cu ciuperci si cartofi

Cele mai simple aperitive pentru petreceri!

Musaca de cartofi piure si carne de vita

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?