Prepara cea mai buna supa de rata cu taitei

Joi, 13.05.2010

Cuprins

Supa de rata este delicioasa daca stii cum sa o prepari. Este asemanatoare la gust cu cea de pui dar ai nevoie de putin mai multa rabdare in pregatirea ei. Invata impreuna cu Diva Hair cum sa prepari o supa de rata delicioasa!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 13.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.05.2010

Meniul zilei - Supa de rata cu taitei!

Ingrediente necesare pentru supa de rata:
- 500 gr carne de rata
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel
- o telina
- 2 cepe
- un ardei gras
- un pachet de taietei
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper

Cum prepari supa de rata?

Pasul 1:
Speli bine carnea de rata si o tai bucatele. O tii in 4 litri de apa rece pentru 10 minute si adaugi in apa sare, apoi pui la fiert.

Pasul 2:

Lasi carnea la fiert aproximativ o ora si jumatate (timpul e relativ, depinde cat de batrana este carnea).

Pasul 3:

Telina si patrunjelul le tai in 4 bucati, iar ceapa o lasi intreaga. Morcovul il tai rondele si ardeiul fasii, apoi pui legumele peste carne.

Pasul 4:

Lasi supa la foc potrivit pana cand legumele sunt bine fierte (maxim o ora), dupa care adaugi taiteii si mai lasi cam 15 minute.

Pasul 5:
Ceapa, patrunjelul si telina le scoti si le servesti separat. Condimentezi dupa gust si pui pe deasupra un strat de patrunjel tocat marunt.

Supa de rata este un preparat putin mai pretentios, dar gustul divin te va face sa uiti de efortul depus la pregatirea ei.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Delicatesa vanatoreasca: Friptura de rata la cuptor!

Pregateste o ciorba taraneasca de vacuta

Vrei o ciorba de post? Incearca ciorba de ceapa!

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe