Rețete delicioase Înapoi la

7 idei de cină sănătoasă din doar 6 ingrediente

Joi, 27.07.2017
de Mihaela Onofrei
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Gratar
7 idei de cină sănătoasă din doar 6 ingrediente

Caracteristici

Cu toții ne dorim mâncăruri delicioase și simple, dar care să nu ne aducă un aport foarte mare de calorii. Dacă și tu te afli în această situație, rugăciunile ți-au fost ascultate. Carnea slabă de pui și de vită, dar și cea de pește, este perfectă pentru rețetele ușoare de cină sănătoasă. De asemenea, și legumele pot fi de un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus și te pot scuti și de neplăcerile rețetelor cu prăjeli, care îți pică greu pe timp de seară.

În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai indicate rețete pentru pofticioșii care vor să își păstreze silueta, dar și pentru persoanele care nu au prea mult timp la dispoziție pentru gătit și care preferă rețetele simple, din maximum 6 ingrediente.

 farfurie cu mancare

7 idei de cină sănătoasă din doar 6 ingrediente

Pui cu sparanghel

Pentru această rețetă ușoară și sănătoasă ai nevoie doar de piept de pui, făină, sare, piper, sparanghel și lămâie. Poți adăuga, după preferință, și puțin unt.

Gătește pieptul de pui, adaugă făina, sarea și piperul, după care prepară sparanghelull și lămâia. În filmulețul de mai jos vei vedea exact care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru prepara această rețetă.

Chiftele de cartofi cu zucchini

Această rețetă sănătoasă se prepară din cartofi dulci, zucchini, sare de mare, piper, mix de ierburi și făină sau unt de migdale.

Coace cartofii la cuptor, rade zucchini în bolul cu cartofii fierți decojiți, după care adaugă sarea, piperul și ierburile aromatice preferate. Cu ajutorul făinii sau a untului de migdale, modelează amestecul sub formă de chiftele. Lasă-le la cuptor 15 minute, după care servește-le cu sosul tău favorit.

Pui cu cartofi crocanți la cuptor

Ingrediente:

- 6 piepți de pui fără os;
- 4 lingurițe de unt moale;
- 4 cartofi mari, tăiați cubulețe;
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- sare.

Mod de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 300 de grade Celsius.
2. Într-un bol, combină untul cu sarea și folosește-ți mâinile pentru a unge pieptul de pui. Pentru cartofi, folosește doar sare pentru asezonare.
3. Într-o tavă cu hârtie de copt, așază mai întâi cartofii, după care pieptul de pui. Lasă preparatul la cuptor pentru 25 minute, după care mărește temperatura și mai lasă-l timp de 15 minute. Dacă bucățelele de cartofi nu sunt crocante, ia pieptul de pui din tavă și mai las-o pentru câteva minute la cuptor.

Rulouri italienești

Acest preparat conține piept de pui tăiat feliuțe, ulei de măsline, ridichi tăiate feliuțe, frunze de busuioc și foi de orez. Pentru sos trebuie să ai fruct de kumquat, ulei de măsline, sare și piper.

Mod de preparare:

Așază în fiecare foaie piept de pui, frecat în prealabil cu ulei de măsline, sare și piper, felii de ridichi și câteva frunze de busuioc. Răsucește pachețelul și închide capetele. Poți savura aceste pachețele cu sosul menționat mai sus (obținut prin mixarea tuturor ingredientelor în blender) sau cu oricare altul pe care îl preferi.

Cod cu ghimbir și ceapă verde

Ingrediente:

- 4 bucăți de cod fără piele;
- 3 lingurițe de oțet de orez;
- 2 lingurițe de sos de soia;
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras;
- sare și piper după gust;
- frunze de la 6 cepe verzi, tăiate fâșii, nu mai lungi de 5-6 centrimetri.

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie mare combină oțetul cu sosul de soia și ghimbirul. Adaugă sare și piper peste cod și așază bucățile în mixul cu oțet. Codul trebuie să ajungă până la temperatura de fierbere, după care să scadă acoperit. Acest lucru poate dura 6-8 minute.
2. Între timp, taie frunzele de ceapă cât mai subțiri posibil. Atunci când peștele capătă o culoare albicioasă, ia-l de pe foc și decorează-l cu ceapă verde.

Cartofi indieni cu curry

Pentru această rețetă ai nevoie de cartofi, boia de ardei iute, turmenic pudră, chimen pudră și coriandru proaspăt.

Mod de preparare:

1. Taie cartofii în cubulețe și fierbe-i până devin moi. Dacă este apă prea multă, scurge-o în chiuvetă și lasă o cantitate mică, doar pentru ca bucățile de cartofi să nu se lipească de oală.
2. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă totul. Mai lasă câteva minute, după care ia cartofii de pe foc. Poți folosi ierburile preferate pentru decorare. Pătrunjelul merge de minune cu acești cartofi aromați.

Frigărui de vită din 5 ingrediente

De ce ai nevoie:

- 500 de grame de carne de vită fără grăsime, preferabil mușchi;
- 1/4 ceașcă de sos de soia;
- 1/4 ceașcă de oțet balsamic;
- 1 linguriță de usturoi pisat;
- 1 linguriță de miere;
* opțional sos chili, pentru servire.

Mod de preparare:

1. Taie carnea de vită feliuțe, astfel încât fiecare bucată să aibă aproximativ 4-5 centimetri lățime.
2. Într-o pungă de plastic pe care o așezi într-un bol pune sosul de soia, oțetul balsamic, usturoiul și mierea, după care bagă fâșiile de carne.
3. Scutură punga astfel încât amestecul să ajungă pe toată suprafața cărnii. Carnea trebuie să stea la marinat cel puțin 30 de minute în frigider sau peste noapte.
4. Poți găti această carne pe grătar, ca pe frigărui, sau într-o oală tip grătar, pe aragaz.

Bucură-te și tu alături de familie de aceste rețete de cină simple și sănătoase. Poți încerca și această rețetă delicioasă de cod cu fructe de pădure sau cea mai simplă rețetă de Ratatouille.

Surse foto: Pinterest, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!