Rețete delicioase Înapoi la

Un deliciu culinar: cod cu fructe de pădure

Joi, 29.06.2017
de Mihaela Onofrei
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Un deliciu culinar: cod cu fructe de pădure

Caracteristici

Vara s-a instalat deja, iar acum trebuie să profităm de toate deliciile sezonului pentru a ne întări organismul cu o doză de vitamine și substanțe nutritive. Probabil ești obișnuită deja cu delicioasele rețete cu cod, prețiosul pește care se găsește atât în Oceanul Pacific, cât și în Oceanul Atlantic, însă ce părere ai despre o rețetă cu fructe de pădure, mai exact... cu mure? Deși ți se va părea un preparat neobișnuit la început, rezultatul final cu siguranță te va convinge să prepari această rețetă celor dragi, ori de câte ori vei avea ocazia.

Codul este un pește slab și o sursă importantă de acizi grași Omega 3. O porție de cod conține aproximativ 134 de miligrame de acizi grași benefici din cele 500 de miligrame recomandate de specialiști, conform livestrong.com.

Pe de altă parte, fructele de pădure vin în completarea acestui pește benefic și îți asigură o digestie normală, întăresc sistemul imunitar, previn cancerul și îmbunătățesc funcționarea inimii. De asemenea, îmbunătățesc memoria și vederea, ajută la atingerea unei greutăți normale și întăresc oasele.

Rețetă de cod cu fructe de pădure

Acum, că știi care sunt beneficiile nutriționale ale acestei rețete delicioase, să vorbim și despre arome! Vei avea parte de o explozie de arome și de texturi care îți vor răsfăța papilele gustative. Ingrediente precum usturoiul, mărarul și cimbrul subliniază aroma peștelui, pe când salata delicioasă vine ca o completare perfectă. Rețeta de cod cu fructe de pădure este ușoară și delicioasă, plină de substanțe nutritive.

Ingrediente:

  • 150 de grame de mure
  • zeamă de lămâie
  • 4 boabe de ienibahar pisate
  • 25 ml gin
  • 2 lingurițe de sare de mare
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • 2 bucăți de cod file (cam 120 de grame fiecare)
  • 1 pachet de unt
  • puțin cimbru
  • 1 căpățână de usturoi zdrobită

Dressing

  • 80 ml de oțet de vin alb
  • 100 g mure
  • un praf de sare
  • foi de dafin
  • o sfeclă roșie decojită și feliată foarte subțire
  • un măr verde sau roșu acrișor decojit, curățat și tăiat subțire
  • ½ fenicul dulce tăiat subțire
  • ½ ceapă roșie tăiată în felii subțiri
  • 2 lingurițe de ierburi aromate (mărar și hasmațuchi) tocate mărunt
  • 2 lingurițe de capere
  • 2 lingurițe de maioneză
  • 1 linguriță de muștar
  • ulei de măsline
  • semințe de dovleac prăjite

Mod de preparare:

  1. Mai întâi, pregătește peștele. Combină toate ingredientele (în afară de cod, bineînțeles) într-un robot de bucătărie până obții o pastă de culoare violet. Așază peștele într-un vas mai mare și acoperă-l cu amestecul obținut. Pune o folie de plastic deasupra și lasă-l la frigider pentru 2-4 ore ca să se marineze.
  2. În timp ce codul își „trage” toate aceste ingrediente, tu vei pregăti murele. Fierbe oțetul cu sare într-o tigaie rezistență, adaugă murele și ia tigaia de pe foc.
  3. Atunci când timpul de marinat al peștelui s-a terminat, scoate-l din frigider și ține-l puțin la scurs. Poți să îl ștergi și cu prosoape de hârtie absorbante. De asemenea, îl poți lăsa pe blatul de bucătărie la uscat, până pregătești dressingul.
  4. Pentru dressing, combină toate legumele și fructele feliate într-un bol și adaugă sare și piper. Amestecă separat maioneza, muștarul, uleiul de măsline și o linguriță din oțetul de mure obținut și folosește rezultatul pentru a da gust salatei.
  5. Acum adaugă caperele, semințele de dovleac și ierburile aromate. Amestecă până toate ingredientele se întrepătrund și se combină. La final, adaugă murele scurse din oțet și păstrează ce ți-a mai rămas din lichid la frigider, pentru alte ocazii.
  6. Încălzește o tigaie mare și adâncă la o temperată medie, adaugă o linguriță de ulei de măsline, o bucată de unt, usturoi și puțin cimbru. Așază peștele în tigaie fără a-l mișca. Trebuie să îl lași până capătă o crustă maronie (3-5 minute). Acoperă-l cu untul topit, folosind o lingură. Întoarce-l ușor și mai lasă-l pentru câteva minute.
  7. Pune-l în farfurie și asezonează-l cu oțetul făcut de tine sau cu zeamă de lămâie, după preferințe.

Dacă îți plac preparatele din pește, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de ciorbă de pește cu orez și cea de pește pane.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!