Triseaza un pic cu acest aluat de foietaj pentru deserturi demne de patiseri!

Triseaza un pic cu acest aluat de foietaj pentru deserturi demne de patiseri!
Edda Bild
Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Iti place gustul fin si crocant al produselor de patiserie, dar nu crezi ca poti prepara un desavarsit aluat de foietaj? "Millefeuilles" sau mii de frunze...straturi peste straturi delicate de aluat pline cu savoare. Afla ca poti pregati acest aluat foietaj la tine in bucatarie, fara prea multa bataie de cap. Sarind peste cativa pasi si folosind sfaturi si idei esentiale pentru un aluat usor, poti deveni un adevarat maestru patiser!

Un aluat de foietaj demn de un maestru patiser!

Aluat de foietaj


Ingrediente:

250 g faina alba
o lingurita de sare fina
250 g unt, la temperatura camerei, dar nu moale de tot
cam 150 ml de apa rece

Preparare:

1. Cerne faina si sarea intr-un bol mare. Rupe untul in bucatele, adauga-le in bol si incerca sa le incorporezi in faina. Trebuie sa poti vedea bucatele de unt.

2. Fa o scobitura in amestecul din bol si toarna cam 2/3 din apa rece, amestecand pana obtii un aluat ferm, dur; poti adauga apa daca mai este nevoie. Acopera cu folie si lasa sa se odihneasca 20 de minute in frigider.

3. Pune aluatul pe o planseta de lucru presarata de faina, framanta usor si formeaza un dreptunghi nivelat. Intinde aluatul cu sucitorul doar intr-o directie, pana cand obtii de 3 ori latimea initiala, cam 20 x 50 cm. Mentine marginile drepte si egale. Nu exagera pe bucatelele de unt, ar trebui sa obtii un efect de mozaic.

4. Impatureste prima treime spre centru si apoi treimea inferioara spre centru si spre prima impaturita. Impatureste acum un sfert din aluat (de la stanga la dreapta) si intinde din nou cu facaletul pana cand obtii de 3 ori lungimea initiala. Impatureste din nou ca mai inainte, acopera cu folie si lasa la frigider timp de cel putin 20 minute inainte de a-l folosi.

Te-ai convins cat e de simplu sa prepari un aluat de foietaj? Folosind cateva trucuri bine pastrate de patiseri din intreaga lume, poti obtine un aluat de foietaj crocant si delicios la tine in bucatarie!  Aluat foietaj

Alte retete care te-ar putea interesa:

Incearca doua retete delicioase de friptura de porc la tigaie
Un ghiveci de legume marocan pentru o masa exotica si picanta!
Un bors de pui, romantic si savuros, asa cum nu ai mai mancat niciodata

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 07.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 07.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Alege 5 deserturi preferate și îți spunem când te măriți!
Alege 5 deserturi preferate și îți spunem când te măriți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (39)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe