Triseaza un pic cu acest aluat de foietaj pentru deserturi demne de patiseri!

Cuprins
Iti place gustul fin si crocant al produselor de patiserie, dar nu crezi ca poti prepara un desavarsit aluat de foietaj? "Millefeuilles" sau mii de frunze...straturi peste straturi delicate de aluat pline cu savoare. Afla ca poti pregati acest aluat foietaj la tine in bucatarie, fara prea multa bataie de cap. Sarind peste cativa pasi si folosind sfaturi si idei esentiale pentru un aluat usor, poti deveni un adevarat maestru patiser!
Un aluat de foietaj demn de un maestru patiser!
Ingrediente:
250 g faina alba
o lingurita de sare fina
250 g unt, la temperatura camerei, dar nu moale de tot
cam 150 ml de apa rece
Preparare:
1. Cerne faina si sarea intr-un bol mare. Rupe untul in bucatele, adauga-le in bol si incerca sa le incorporezi in faina. Trebuie sa poti vedea bucatele de unt.
2. Fa o scobitura in amestecul din bol si toarna cam 2/3 din apa rece, amestecand pana obtii un aluat ferm, dur; poti adauga apa daca mai este nevoie. Acopera cu folie si lasa sa se odihneasca 20 de minute in frigider.
3. Pune aluatul pe o planseta de lucru presarata de faina, framanta usor si formeaza un dreptunghi nivelat. Intinde aluatul cu sucitorul doar intr-o directie, pana cand obtii de 3 ori latimea initiala, cam 20 x 50 cm. Mentine marginile drepte si egale. Nu exagera pe bucatelele de unt, ar trebui sa obtii un efect de mozaic.
4. Impatureste prima treime spre centru si apoi treimea inferioara spre centru si spre prima impaturita. Impatureste acum un sfert din aluat (de la stanga la dreapta) si intinde din nou cu facaletul pana cand obtii de 3 ori lungimea initiala. Impatureste din nou ca mai inainte, acopera cu folie si lasa la frigider timp de cel putin 20 minute inainte de a-l folosi.
Te-ai convins cat e de simplu sa prepari un aluat de foietaj? Folosind cateva trucuri bine pastrate de patiseri din intreaga lume, poti obtine un aluat de foietaj crocant si delicios la tine in bucatarie! |


