Rețete delicioase
Înapoi la

Incearca doua retete delicioase de friptura de porc la tigaie

Incearca doua retete delicioase de friptura de porc la tigaie

Edda Bild

Porcul este  "cea mai delicioasa pasare a romanilor", spunea un prieten. Gratarul este parte din cultura noastra, dar nu uita ca poti pregati retete fabuloase si in bucatarie, gatind friptura de porc la tigaie, cu o garnitura savuroasa si cu un vin potrivit alaturi pentru un festin delicios!

Iti voi arata in continuare doua dintre cele mai simple retete de friptura de porc la tigaie, cu garnitura de legume verzi sau cu piure pentru o masa copioasa!

Friptura de porc la tigaie cu garnitura de legume verzi si sos

Friptura de porc la tigaieIngredientele necesare pentru aceasta friptura de porc la tigaie:

- 9 cotlete de porc
- 2 cani de faina alba
- 1 cana de ulei vegetal
- o ceapa mare, tocata
- 3-4 catei de usturoi, maruntiti
- un sfert de cana de apa

Instructiuni de prepare:

Spala bucatile de carne, usuca-le pe un servet de hartie si asezoneaza-le cu sare si piper, dupa gust. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul. Presara cu faina bucatile de carne si pune-le in uleiul incins. Gateste pentru cel putin 1 minut pe fiecare parte pana capata o culoare maronie. Scoate bucatile de friptura din tigaie si pune-le din nou pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Pune bucatile inapoi in tigaie si adauga ceapa taiata si catei de usturoi, impreuna cu sfertul de cana de apa. Pune un capac pe tigaie pentru a inabusii friptura de porc timp de aproximativ 20 de minute,

Pentru garnitura de legume verzi:

- 2  verze furajere
- 3 ciolane afumate
- 2 linguri de ulei vegetal
- sare si piper dupa gust

Taie coditele, spala si toaca foile de varza. Apoi fierbe ciolanele afumate in apa timp de 5-10 minute. Scurge bucatile de ciolan. Intr-un vas mare, incalzeste uleiul. Prajeste ciolanele, apoi adauga legumele verzi si fierbe la foc mic, cu capacul pus. Lasa legumele sa fiarba timp de o ora la foc mic. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pentru sos: in tigaia in care ai prajit initial cotletele de porc, in sosul ramas, adauga 150 g de branza de capra, jumatate de cana de sos pesto si o cana de smantana si lasa sa scada.

Aceasta friptura de porc la tigaie cu legume si sos este de-a dreptul savuroasa!

Friptura de porc la tigaie cu piure

Friptura de porc la tigaiePentru friptura propriu zisa ai nevoie de:

- 8-10 cotlete de porc, cam de 2-3 cm grosime
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- o lingura de amidon de porumb
- sare si piper dupa gust
- 2-3 linguri de ulei

Pune sare si piper din belsug pe cotlete, adauga si usturoiul; amesteca bine si lasa pentru 30 de minute pentru a se infuza bine aromele. Amesteca amidonul de porumb atunci cand cotletele sunt gata de a fi prajite.

Incalzeste o tigaie mare, adauga uleiul si prajeste cotletele la foc mediu. Intoarce-le atunci cand devin aurii - prajeste-le cam 3 minute pe fiecare parte; deoarece sunt subtiri, vor fi gata destul de repede.

Pentru un sos, adauga jumatate de cana de otet balsamic sau vin rosu in tigaia care a fost folosita pentru a praji cotletele, curatand orice resturi delicioase care s-au prins de tigaie si redu lichidul pana capata o consistenta destul de groasa.

Pentru piure:

- 1 kg cartofi, curatati si taiati in cubulete
- o cana de telina maruntita (vei observa ca da o aroma deosebita piureului; poti alege sa n-o folosesti)
- aproximativ o cana de lapte
- 1-2 linguri de unt
- jumatate de cana de parmezan ras
- sare si piper

Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se inmoaie. Scurge-i, zdrobeste-i si amesteca-i cu untul, branza si laptele pana capata o consistenta pufoasa.

Delecteaza-te cu aceste retete de friptura de porc la tigaie si vei descoperi cat de usor este sa reinterpretezi si sa adaptezi orice reteta si orice ingredient. Incearca ambele variante si spune-mi care ti-a placut mai mult!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Rasfata-te cu aperitive calde intr-un sezon rece
Castiga titlul de Gazda a anului cu aceste retete de aperitiv
Sa transformam impreuna clasicele aperitive cu sunca

Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (183)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.