Rețete delicioase
Înapoi la

Așa faci cele mai bune chiftele de legume dietetice!

Așa faci cele mai bune chiftele de legume dietetice!

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Așa faci cele mai bune chiftele de legume dietetice!

Caracteristici

Chiftelele sunt un aperitiv pe care mulți români îl adoră, dar, din păcate, sunt foarte calorice și ne zădărnicesc eforturile de a ne menține în formă sau de a da jos kilogramele în plus. Nu același lucru se poate spune despre chiftelele din legume, un preparat vegetarian sănătos și mult mai dietetic decât varianta clasică. Cât despre gust, este cel puțin la fel de bun!

Descoperă o rețetă ușoară de chiftele de legume dietetice, numai bune dacă ești la cura de slăbire!

Chiftele de legume dietetice

Chiftelele vegetariene sunt o variantă excelentă de aperitiv atunci când nu ai idee ce poți prepara bun și dietetic în același timp. Această rețetă conține numai ingrediente cu puține calorii, dar foarte nutritive, și ai opțiunea de a o face la cuptor, ceea ce te scutește și de pericolele prăjelii.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel zucchini;
  • 1 ceapă albă;
  • 2 morcovi;
  • 1/2 ardei galben;
  • 1/2 ardei roșu;
  • puțină ceapă verde;
  • pătrunjel mărunțit după gust;
  • 2 cartofi mari;
  • 2 ouă;
  • 40 g pesmet;
  • puțină boia, dacă le vrei iuți;
  • sare și piper după gust;
  • pudră de usturoi (opțional).

chiftele de legume pe farfurie

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii de coajă și spală-i bine, apoi dă-i pe răzătoare, alături de morcovi și dovlecei. După ce ai terminat de ras legumele, stoarce zeama din ele.

  2. Pune ceapa și ardeii într-un blender si procesează până se mărunțesc sau, dacă nu ai blender, toacă-le cu un cuțit.

  3. Amestecă legumele într-un castron mare, apoi adaugă în ele restul ingredientelor: pătrunjelul, condimentele, aromele, ouăle și pesmetul, ca să „țină” compoziția.

  4. Formează chiftelele din legume dietetice cu mâna, astfel încât sa aibă o formă ovală și să fie ușor plate. Dacă vrei să iasă foarte rumene, poți să le ungi cu foarte puțin ulei de măsline. Din aceste cantități o să iasă cam 15 chifteluțe vegetariene.

  5. Pune chifteluțele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius circa 30 de minute, până sunt bine pătrunse și bine rumenite. Poți să le prepari și la tigaie, cu ulei, dar această variantă este mult mai puțin dietetică.

Această rețetă este foarte simplă și gustoasă, dar există foarte multe variante de chiftele de legume dietetice. De exemplu, poți încerca o rețetă de chiftele cu ciuperci și usturoi, deoarece au o consistență foarte asemănătoare cu a chiftelelor clasice:

Așteptăm să ne spui cum ți s-au părut chiftelele cu legume dietetice și ce alte ingrediente ai mai folosit ca să îți iasă delicioase!

Între timp, încearcă și chiftelele cu cartofi de post și pe cele cu cartofi și brânză!

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.