Briose de post sarate, cu spanac si usturoi

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Briose de post sarate, cu spanac si usturoi
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 20.03.2015

Cuprins

Caracteristici

Daca te-ai trezit ca nu mai stii ce sa gatesti din cauza ca ai de-a face cu restrictiile din perioada postului, acum este momentul sa faci acele experimente culinare pe care le-ai tot amanat. Fie ca este vorba despre mancaruri, supe, aperitive sau dulciuri, poti sa incerci niste retete vegetariene absolut delicioase, care te vor convinge ca nu este chiar asa rea nici viata fara carne sau lactate.

Astazi, te invatam sa faci un aperitiv absolut delicios: briose de post sarate, cu faina integrala, spanac si usturoi. Bucura-te de reteta, dar ai grija: aceste minunatii creeaza dependenta!

Briose de post sarate, cu spanac

Ingrediente:

- 2 linguri de pudra de seminte de in + 6 linguri de apa (aceasta combinatie va inlocui ouale);

- 2 cani si jumatate de faina integrala;

- o lingura de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- o lingurita de ierburi italienesti uscate;

- 2 cepe taiate fin;

- 2 linguri de usturoi pisat;

- 2 maini de spanac proaspat, taiat marunt;

- 3/4 cana cu apa;

- 100 ml de ulei de masline extra virgin;

- cateva felii de usturoi rumenite si feliute de rosii cherry pentru decorat (optional).

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. 

2. Amesteca pudra de seminte de in cu apa si pune-o deoparte.

3. Intr-un vas mare, combina faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si ierburile, amestecand totul foarte bine. Adauga apoi ceapa, usturoiul si spanacul, amestecand din nou. Adauga mixul din seminte de in la toate acestea, apoi apa si uleiul de masline si amesteca totul pana cand obtii un aluat omogen. 

4. Pune hartiile pentru briose in tava speciala pentru acestea, apoi toarna aluatul de mai sus forme, umpland doar doua treimi din fiecare. Presara deasupra feliile de usturoi si feliutele de rosii cherry.

5. Lasa briosele la cuptor circa 25-30 de minute, pana cand cresc si sunt rumenite. Lasa-le la racit in tava timp de 5 minute, apoi scoate-le pe o farfurie. 

Pofta buna!

Briosele sarate de post sunt doar una dintre nenumaratele variante de preparate absolut delicioase cu care te poti delecta in aceasta perioada. 

Descopera aici si cele mai bune 5 mancaruri de post!

Sursa: lovefoodeat.com

Vezi si
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Vineri, 20.03.2015
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 20.03.2015
Articolul urmator »
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ramona Jurubita | Luni, 13.11.2023
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.01.2024

Ne găsești pe