Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Doua retete exotice: ananas prajit in stil thailandez si ananas brazilian la gratar

Alexa Galgau

Ananasul este un fruct exotic, cu beneficii incredibile pentru sanatate, fiind o adevarata mina de aur din punct de vedere nutritional. Mancat ca atare, te poate ajuta sa slabesti, insa te poti si plictisi de un aliment daca il consumi intr-o singura varianta. Diversitatea este intotdeauna buna, asa ca din cand in cand ar trebui sa te aventurezi sa incerci si niste retete inedite.

Indrazneala in bucatarie poate sa dea rezultate exceptionale, asa ca incearca si tu doua retete exotice: ananas prajit thailandez si ananas brazilian la gratar!

Ananas prajit in stil thailandez

Mancarea asiatica este pentru multi dintre noi un adevarat rasfat, iar paleta de gusturi este incredibil de variata datorita combinatiilor inedite de ingrediente. Suntem atat de obisnuiti sa mancam ananasul ca atare, incat ideea de a-l praji sau de a-l gati, in general, ni se pare destul de bizara. Te invitam, totusi, sa te convingi ca acest fruct este incredibil si atunci cand este preparat in diverse moduri. 

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire:  15 minute

Ingrediente: 

- 1 ananas;

- 3 linguri de unt;

- 1 lingura de fulgi de cocos;

- 4 linguri de zahar brun;

- 4 linguri de zeama de lamaie sau de lime;

- iaurt gras (optional). 

Mod de preparare: 

1. Curata ananasul de coaja, indeparteaza punctele inchise la culoare si taie-l in felii lungi, groase de 1 centimetru. Daca nu stii cum sa cureti un ananas, gasesti AICI instructiunile complete. 

2. Incinge untul intr-o tigaie mare, pe foc mediu si apoi adauga feliile de ananas, lasandu-le pe fiecare parte circa 2 minute, pana cand isi schimba putin culoarea. 

3. Intr-o tigaie separata, rumeneste fulgii de cocos pana devin maronii, dar ai grija sa nu ii arzi. Ia-i de pe foc si lasa-i la racit. 

4. Presara zaharul brun in tigaia cu ananasul, peste feliile de fruct, apoi adauga zeama de lamaie si gateste totul, amestecand constant pana se topeste zaharul. 

5. Pune ananasul pe farfurii, presara deasupra lui fulgii de cocos rumeniti si serveste-l alaturi de iaurt sau simplu. 

Pofta buna!

Ananas la gratar in stil brazilian

Aceasta varianta de ananas merge perfect ca garnitura, mai ales alaturi de o friptura suculenta. Este si foarte usor de facut, asa ca incearc-o si tu!

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 10 minute

Ingrediente:

- 200 g de zahar brun;

- 1 ananas curatat si taiat in 6 felii lungi;

- 2 lingurite de scortisoara. 

Mod de preparare:

1. Incinge gratarul din curte si unge grilajul acestuia cu putina grasime. 

2. Amesteca zaharul brun si scortisoara intr-un vas si toarna acest mix intr-o punga mare de plastic resigilabila. Pune bucatile de ananas in punga si scutur-o astfel incat fiecare felie sa fie acoperita cu acest amestec. 

3. Pune ananasul pe gratar pana cand se rumeneste bine, circa 5 minute pe fiecare parte. 

Daca nu ai gratar exterior, poti desigur sa aplici aceasta reteta si pe un gratar obisnuit, pe aragaz. 

Pofta buna!

Mai mult ca sigur ca ti-am facut pofta cu ananasul prajit si cu cel pe gratar, asa ca profita de prima ocazie si incearca una dintre aceste retete exotice!

Surse: food.com; allrecipes.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!