Aperitive de Craciun - Cele mai rapide retete
- Dificultate:
- Rețete deosebite

Cuprins
- Bulete de branza in 3 feluri
- Nuci picante
- Curmale invelite in bacon
- Sparanghel invelit in prosciutto
- Andive cu crema de branza si mere caramelizate

Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
In fiecare an, in preajma sarbatorilor, ne gandim si incepem sa cautam idei pentru meniurile cu care sa ne bucuram familia si prietenii. Vrei sa le oferi ceva deosebit pe masa de Craciun? Atunci incearca aceste aperitive care in mod sigur vor fi pe placul tuturor!
Bulete de branza in 3 feluri
Acest aperitiv cu siguranta va fi preferatul invitatilor tai. Buletele pot fi si mai delicioase daca le prepari in feluri diferite: branza de capra cu ceapa verde, branza cheddar cu afine si branza Roquerfort cu nuci. Metoda de preparare este destul de simpla: Branza facuta pasta o rulezi in palma pana cand obtii buletele, dupa care le rulezi prin ingredientele preferate. |
![]() |
Nuci picante
Nucile picante pot fi o optiune excelenta in materie de gustari pentru masa de Craciun. Ai nevoie de albusul a doua oua si de condimente! Amesteca albusurile de ou pana ce devin spumoase dupa care in ele adauga piper cayenne, sare, zahar si paprika (toate dupa gust). Peste amestec, adauga nucile pe care apoi, pe o tava, le vei baga in cuptor pentru 15 - 20 minute. |
![]() |
Curmale invelite in bacon
Iata un preparat pentru care nu ai nevoie doar de 4 ingrediente: curmale, fistic, caise uscate si bacon. Pur si simplu infasoara in bacon cate o curmala, fistic si bucata de caisa, dupa care lasa-le la cuptor timp de 10 minute. |
![]() |
Sparanghel invelit in prosciutto
Daca vrei un aperitiv simplu si usor de facut, care in acelasi timp arata bine si este delicios, alege aceasta reteta. Prajeste sparanghelul timp de 12 minute, apoi, invaluie fiecare bucata de sparanghel in prosciutto.
Andive cu crema de branza si mere caramelizate
Impresioneaza-ti invitatii cu aceasta combinatie inedita de ingrediente! Crema de branza va fi si mai gustoasa daca o combini cu arpagic, patrunjel, busuioc si praf de usturoi. Amesteca intr-un bol toate aceste ierburi (tocate cat mai marunt) cu crema de branza. Merele caramelizate vor fi si mai bune daca pe langa zahar, mai adaugi si putina scortisoara!
Iata cum, cu putina indemanare si creativitate, poti obtine niste aperitive diferite si gustoase!


